Ferobox - Fejlődési pályán maradni

A tavalyi esztendőben ismét előrelépett Ferobox Event, hiszen hat kiválóan megszervezett esemény mutatott be a nagyközönségnek, s bokszolók is megugrották a szakmai vezetés által eléjük rakott akadályokat. A vállalkozás társtulajdonosa, Rácz Félix értékelte a 2014-es esztendőt, valamint felvázolta az idei év főbb irányvonalait.


RaczFelix2
"Szakmailag mindenképp előrelépés volt az elmúlt esztendő, s nem csak azért, mert egy olyan csatornához kerültünk (M1), amelyet minden háztartásban nézni tudnak" - fogalmazott Rácz Félix. "2014-ben az ökölvívóink többsége magyar ranglista vezető lett, közülük hárman, Bedák, Kovács és Kelemen a WBO világranglistára is felkerültek. Ezt mindenképp hatalmas előrelépésnek tartom és remélem, ez a tendencia idén tovább folytatódik. Az első mondatom végére visszakanyarodva egy pillanatra meg szeretném köszönni a Sport TV eddigi segítségét is, akiről bátran állíthatom, hogy a magyar profi ökölvívás újbóli felvirágzásából oroszlánrészt vesznek ki. "A Ferobox Event 2014-ben hatból négy teltházas eseményt hozott tető alá, s a vállalkozás idén is hasonló aktivitást tervez. "Lehetőség szerint visszatérünk ugyanazokba a városokba, ahol tavaly sikerre vittük a
rendezvényeinket és szeretik az ökölvívást" - folytatta Rácz Félix. "Idén az új generáció, Laki Róbert, Baranyi Richárd és Szellő Imre folytatják a menetelést, hiszen úgy gondolom, velük van keresnivalónk a nemzetközi mezőnyben is. Természetesen a Bedák-Kovács-Kelemen trióra is komoly megmérettetések várhatnak, remélhetőleg jelentősebb címekért."


Baranyi Richárd


Tavaly a magyar profi ökölvívás legemblematikusabb alakja, a kétsúlycsoportban is világbajnok Erdei "Madár" Zsolt a Ferobox Event színeiben, a kecskeméti gálán fejezte be karrierjét. Ugyanakkor a másik kétszeres világbajnokunk, a súlyos betegségét sikerrel legyőző Balzsay Károly egy interjúban tett egy kijelentést, miszerint ha az orvosai engedik, szívesen vállalna - Madárhoz hasonlóan - egy búcsúmérkőzést, amit szeretné, ha Rácz Felix és csapata szervezne meg.
"Beszéltünk Karesszel pár szót erről, és abban maradtunk, hogy a januári hónapban, amikor egyrészt az ő orvosi leletei, másrész a gáláink időpontjai már meglesznek, ismét leülünk, immáron konkrétumokról beszélni" - mondta az üzletember. "Nagy örömünkre szolgálna és egyben megtisztelő számunkra/számomra, ha Karesznek szervezhetnénk egy ilyen meccset Magyarországon. A személyes kötődése, valamint a várossal ápolt jó kapcsolatunk miatt, hasonlóan Madár búcsújához, nem kizárt, hogy ennek a gálának a helyszíne ugyancsak Kecskemét lenne, de ennyire ne fussunk még előre..."Bedák Zsolt, Kovács "Vipera" Attila és Kelemen Balázs mellett Szellő Imre tavaly kiváló mérkőzésekkel örvendeztette meg a sportág honi szerelmeseit, melyeket a közönség élőben láthatott a közszolgálati M1 televízió jóvoltából. Rácz Félix 2015-ben Baranyi Richárd (9-0-0, 7 KO/TKO) "berobbanását" várja, aki idén felnőhet a felsorolt kedvencekhez.
"A többi fiatal, feltörekvő reménységeink közül most őt emelném ki. A tudása, a fegyelmezettsége és az eddigi profi mérkőzésein mutatott teljesítménye miatt" - jelentette ki Rácz. "Minden mérkőzését hozta, és úgy hozta, ahogyan azt elvártuk tőle. Vele 2015-ben rálépünk a gázra, hogy megnézzük, hogy nagyobb feladatok megoldására is képes-e. Optimista vagyok vele kapcsolatban, mert úgy gondolom, hogy egyrészt terhelhető ökölvívóról beszélünk, másrészt megvan hozzá az összes képessége, hogy mélyebb vízben is megállja a helyét."Néhány napja a kispehelysúlyú WBO Európa-bajnok Bedák Zsolt (23-1) egy interjúban elmondta, hogy annak idején úgy állapodott meg Rácz Félixszel, miszerint a Ferobox Event eljuttatja majd az újabb vb-címmérkőzéshez vezető "ajtóhoz", ám azon majd egyedül kell majd belépnie. Sokan várják, hogy a közönség kedvenc bunyós 2010. után ismét lehetőséget kaphasson.
"Zsolt már a folyosón van, most már csak méterek választják el az ajtótól. Természetesen nem szeretnénk ajtóstól berontani sehová, ezért megpróbálunk egy kicsit kivárni, körbenézni és nem elhamarkodottan, a számára legmegfelelőbb lehetőségekkel élni. Már csak azért is, mert úgy néz ki, hogy Bedák a WBA ranglistára is felkerül"- jelentette ki Rácz Félix. "Szerintem az év első fele sok mindenre választ fog adni."Az év első napjaiban a kormány bejelentette, hogy átszervezi a közszolgálati televíziókat, melyből kiderült, miszerint nem az M1, hanem a Duna Televízió lesz a nemzeti főadó.
"Úgy gondolom, hogy ez a csatornaváltás nem érint minket annyira mélyen, hiszen számos jelentős produkcióval egyetemben kerülünk át a Dunára, mely adó ugyanolyan lefedettséggel bír, mint az M1" - mondta erről a promóter.Zárásként Rácz Félix a szurkolóknak, valamint a vállalkozásban szerepet vállaló társainak is köszönetet mondott a remekül sikerült tavalyi esztendőért. "Szeretném megragadni az alkalmat és itt is gratulálnék az üzlettársaimnak, az összes ökölvívóinknak és a bizalmukat is megköszönném. Természetesen köszönettel tartozom, és nem felejtkezem el azokról a szurkolókról sem, akik jegyet vásároltak a rendezvényeinkre, valamint azokról sem, akik a tv-n keresztül kisérték figyelemmel a 2014-ben szervezett eseményeinket."


 forrás: felixpromotion.hu