Szmolka Nikoletta Európa-bajnok!

szmolka-niki-ibjjf-bajnok-ellenfelem


A lisszaboni IBJJF Európa-bajnokságon aranyérmes Szmolka Niki! Gratulálunk! Következzen Niki beszámolója!


"Mikor megérkeztem Lisszabonba, egyből kaptam a hírt, hogy ez az eddigi legnagyobb Európa-bajnokság, ami volt, körülbelül 3500 versenyzővel! Izgatottan vártam már, hogy sorra kerüljek, így kedd estére még gyorsan beiktattam egy helyi bjj edzést.


Szerdán volt a verseny első napja, és bár ekkor én még nem versenyeztem, de kimentem megnézni. A közeg, a légkör, ami ott volt, teljesen feltüzelt! És eljött a csütörtök, az én napom! Sokáig tudtam aludni, mert mi csak délután egykor kezdtünk. Előtte egy órával minimum ott kellett lenni, de én biztosra akartam menni és kimentem 11-re. Ekkor már mind a 10 tatamin nagy küzdelmek zajlottak! Hamarosan jött a mérlegelés és a ruhaellenőrzés.


Az első ellenfelem egy spanyol hölgy volt. Mi már ismertük egymást, hisz’ Madridban is egy kategóriában voltunk, de ott elkerültük egymást. A meccs nagyon keményen indult, de éreztem az ellenfelemen, hogy egyáltalán nem akar lemenni velem a földre. Folyton támadtam, de mindig kihátrált minden próbálkozásomból, így ezen a meccsen nem is kerültünk le a földre - bírói döntéssel nyertem, mivel ellenfelem teljesen passzív volt és csak én támadtam.


A következő ellenfelemmel a döntőbe jutásért harcoltunk. Ő be akart ugrani guard-ba, de én ezt egyből blokkoltam, átmentem side control-ba, onnan mount-ba és végül fojtással győztem. Ezután a döntő jött, ahol egy nagyon tapasztalt hölggyel mentem.


Próbáltuk levinni egymást a Földre, de nehezen ment. Aztán amikor sikerült, onnan már elég hamar eldőlt a meccs, mivel jó pozícióba kerültem és onnan egy fojtással kopogásra tudtam kényszeríteni! Egyből kifutottam a küzdőtérről edzőmhöz, aki természetesen nagyon örült. Ekkor hallottam, hogy valakik a nevemet kiabálják. Megfordultam és ott álltak rég nem látott angol barátaim, akikkel ugyan beszéltünk, de már lassan két éve nem találkoztam velük személyesen. Nagy meglepetés volt, mivel nem tudtam, hogy ott lesznek! Ők is nagyon örültek, hogy Európa-bajnok lettem.


Felhívtam sorra mindenkit - szüleimet, bátyámat és birkózó edzőmet, Csécsei Gergőt, akit nagyszerű barátnak tekintek, és aki rengeteget tesz értem. Iszonyatosan büszkék voltak rám ők is! Ez a rengeteg pozitív impulzus, ami ott ért hirtelen, kihozta belőlem az örömkönnyeket.


Megkaptam az érmemet és még rengetegen jöttek oda gratulálni. De megszámlálhatatlanul sok üzenetet is kaptam. A legtöbb versenyen szövődnek barátságok, de ez most más volt. Már az öltözőben vagy kint meccsnézés közben beszélgettünk és nagyon szorítottunk a másikért, amikor tatamira állt. Volt több lány, akivel mar korábban is találkoztam, más versenyen, de ez a verseny még közelebb hozott minket egymáshoz. Tényleg nagyszerű volt látni a rég nem látott ismerősöket, és nagy élmény új barátokra szert tenni!


Még egyszer köszönöm, hogy ehhez a nagyszerű élményhez hozzásegítettek a szüleim, bátyám, edzőim és barátaim Remy van der Hoort (BJJ Pécs/Rickson Gracie Hungary), Csécsei Gergő és külön köszönet az Adidasnak!"


[gallery type="slideshow" link="none" ids="3751,3799"]