Apróbb változások a judoban

Új judogi szabályzatot vezet be a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) - írja oldalán a Magyar Judo Szövetség.


judogi2


A IJF által kiadott Gi-re vonatkozó módosítások tartalmazzák, hogy pontosan hány logó lehet elhelyezve a ruházaton, illetve ezek hova is kerülhetnek. Az újítások meghatározzák a nemzeti címer és a versenyző nevének elhelyezkedését is.


Az IJF által szervezett versenyeken tartalék Gi-t és övet fog biztosítani különböző színekben (kék és fehér), és méretekben. Arra az esetre, ha verseny közben cserére szorul a versenyző ruházata. Ezt is pontosan leírják, hogy mik azok az esetek, melyben a Gi-t kötelezően le kell cserélni (elszakad, vér kerül rá, vagy épp nem felel meg a fent említett szabályoknak).


Ezeken felül minden Gi-n az alábbi felvarrónak kell szerepelnie április 1-től, amikortól a fent említett szabályok életbe lépnek.


judogi


Szintén módosulnak a mérlegelési rendszer az IJF ifjúsági versenyein -  írja ugyancsak a Magyar Judo Szövetség saját oldalán.




A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) azt a döntést hozta az fjúsági korosztályú eseményekkel kapcsolatban, hogy a jövőben a hivatalos mérés a versenynapot megelőző napon lesz 19:00 órától. Ez a változás minden elkövetkezendő ifjúsági Európa-kupára vonatkozik (más kontinens ifjúsági Európa-kupáinak hivatalos mérésének kezdete, amennyiben már megjelent a kiírás és abban más szerepel, akkor az nem változik, azaz más kontinens ifjúsági Európa-kupáinál a hivatalos mérés ideje kapcsán a kiírást kell figyelni). - judo.hu



forrás: judo.hu