Kick-box világkupa 2017 - Egy hét múlva Budapesten

Kick-box világkupa! Előreláthatóan 42 ország mintegy 3000 harcosa indul majd a május 18-21 között rendezett 23. Magyar Kick-box Világkupán!

Kick-box világkupa lead


A megnövekedett létszám miatt idén már két helyszínen bonyolítják le az eseményt: a tatamis szabályrendszerek versenyszámait a MOM Sportközpontban, míg a ringben zajló küzdelmeket a Kongresszusi Központban rendezik meg. Jól mutatja a verseny méreteit, hogy három ország is (Anglia, Ukrajna, Olaszország) 100 fölötti nevezést adott le, de szép számmal lesznek lengyel, német, horvát, osztrák versenyzők is.



A program

A Kick-box világkupa regisztrációi a csütörtöki napon, tehát 18-án kezdődnek majd a Novotelben, reggel 10 órától. Itt a mérlegelés után egy konferencia teremben a legfontosabb információkat is elmondják majd. Az egész napos program végén, este 10 órakor a ringes versenyszámok edzőit külön összehívják és a ringes párosításokra is fény derül majd.


A tatamin induló harcosok és edzőik a következő, pénteki napon, tehát 19-én következnek. A mérlegelés már reggel 8-kor megkezdődik majd, 8:30-tól a ringes számok mérkőzésvezetőinek meetingje jön, 10-től pedig megkezdődik a verseny!


A Kick-box világkupa ugyanezen napján várható 13:30-tól a tatamis számok mérkőzésvezetőinek meetingje a MOM Sportközpontban. Délután háromtól pedig a PF, LC, KL kategóriák versenye. Ezekre a zöld övesnél alacsonyabb övfokozattal rendelkezők, a veterán kategóriák és a csapat eseményekre regisztráltak hivatalosak.



A hétvége

A szombati nap reggel 7-kor indul a ringes számok versenyzőinek, a Novotelben, mivel egy ismételt, ún. súlykontroll mérlegelésre kerül majd sor ekkor.


A mérlegelés és regisztráció a tatamin indulók esetén sem maradhat el. Ez is 7-kor kezdődik majd a Novotelben, de a pontos konferencia terem a helyszínen dől majd el.


Reggel 9-től a Kick-box világkupa zenés formák kategóriájának versenye kezdődik a Mom Sportközpontban. Tíztől pedig mind a ringes versenyek (Kongresszusi Központ), mind a MOM Sportközpontba kiírt PF egyéni súlycsoportok versenyei (kivétel a zöld övesnél alacsonyabb övfokozattal bíró, veterán és Open PF kategóriák) elindulnak.


Az élő közvetítés az M4 sportcsatornán előreláthatólag 19:30-22:30 között lesz látható. A közvetítés során a Kongresszusi Központban zajló nyitóceremóniát és az egyik ring, ill. az egyik tatami fináléját mutatják majd.


A vasárnapi nap ismét súlykontrollal indul mind a ringes, mind a tatamin indulóknak. Reggel 9-től a zenés formák versenye kezdődik a MOM-ban, a kategóriák fináléja után pedig már osztják is majd a díjakat.


Tíz órától az összes ringes kategória fináléja és az összes PF Open elkezdődik a maga helyén. A ringes helyszínen a díjátadók egész nap zajlanak majd, a MOM-ban pedig a PF Open finálék után osztják majd ki a trófeákat.


A BRKLYN-ba kiírt (Kazinczy utca 48., Budapest, 1075) Sayonara party-ra a Kongresszusi Központ parkolójából indulnak majd a buszok este 22:45-kor.




[caption id="attachment_17054" align="aligncenter" width="504"]Kick-box világkupa 2017 program /Kattintva megnyitható a teljes program nagyobb ill. nagyítható változatban/[/caption]

/Origo, Hungarian Kickboxing World Cup Facebook oldal nyomán/