Karate EB 2017 - Érmekért megyünk

Csütörtöktől vasárnapig a törökországi Kocaeliben rendezik az idei karate Európa-bajnokságot, amelyen 44 ország 500 karatésa – köztük 13 magyar – lép tatamira. 

A mostani az első kontinensviadal, mióta tavaly augusztusban kiderült, hogy a sportág történetében először ott lehet a 2020-as olimpián. Bár az ötkarikás játékok miatt az eddigieknél is nehezebb lehet jó eredményt elérni, a magyarok érmet remélnek a kontinensviadalon.


A válogatott tagja a 2016-os vb-második és Eb-harmadik Tadissi Martial, akárcsak az egy évvel ezelőtti Eb-n ötödik helyen végzett Hárspataki Gábor és Nagy Botond.


Jó előjelekkel utaztak el a mieink Törökországba. Előzőleg a bosnyák szövetség meghívására háromnapos nemzetközi küzdelmi edzőtáborban vettek részt, ahol a közös tréningeket lezáró gálán mind a férfi, mind a női együttesünk megnyerte mérkőzését. Legjobbjaink ezután Szarvason készültek fel az Eb-re.


„Természetesen mindenkiben bízunk és mindenki a maximumot fogja nyújtani"– ígérte Büchler Zsolt szövetségi kapitány. –  Nagyon sok múlik majd a sorsoláson. Küzdelemben a férfiaknál Tadissi Martial, a nőknél pedig Molnár Réka lehet a legesélyesebb az érmes szereplésre. De ne feledjük, hogy rajtuk kívül Hárspataki Gábor U21-es Európa- és  világbajnok, és Premier League-versenyen is állt már dobogón. Virág András még a 2013-as budapesti Eb-n ötödik lett, míg ugyanott Bartha Nikola bronzérmet nyert. Formagyakorlatban pedig női és férfi versenyzőnk is bizonyította már, hogy a legjobbak közé tartozik.


Karate Európa-bajnokság, a magyar indulók:


Formagyakorlat (kata):
Férfiak: Nagy Botond
Nők: Sterck Laura

Küzdelem (kumite):
Férfiak: 67 kg: Tadissi Martial, 75 kg: Hárspataki Gábor, 84 kg: Virág András, +84 kg: Molnár Dániel
Csapat: György Dániel, Hárspataki Gábor, Höning Dávid, Molnár Dániel, Szegedi Döme, Tadissi Martial, Virág András
Nők: 50 kg: Varga Fruzsina, 55 kg: Molnár Réka, 61 kg: Vass Melinda, 68 kg:
Bartha Nikola
Csapat: Bartha Nikola, Molnár Réka, Varga Fruzsina, Vass Melinda


/A Magyar Karate Szakszövetség sajtóanyaga/