GLORY Collision: Elmaradt a parádé

Bár a GLORY Collision felvezetője, a GLORY 36 rendkívül jóra sikerült, az est fénypontja komoly csalódást okozott világ-szerte a kickbox követői között. Nézzük a részleteket!

Glory Collision lead


Micsoda este, bunyók! Az est, ha lehet így mondani, a francia kickbox éjszakája volt - Dylan Salvador kiérdemelte ismételt összecsapását Sittichai ellen (eddig 1-1 az állás), Pinca és Doumbé pedig világbajnokok lettek!


Több évnyi uralkodás után Nieky Holzkent letaszították trónjáról. Az elkövető egy a rangsorban az utóbbi években csendesen feltörekvő francia, Cedric Doumbe volt, aki igazából nem sok reklámot kapott, így sokak azt hihették, hogy a semmiből lépett most elő.


Dombe megakadályozva Holzkent abban, hogy eltalálja a távot, ráleljen ritmusára és kibontakozhasson, komoly felütéseket vitt be, melyeket rendszerint komoly combosokkal kísért. A szögek, a mozgás, a nagy számú csapások gondot okoztak Holzkennek, aki nem tudva alkalmazkodni, menet közben módosítani stratégiáján, - egy bíró kivételével - egyhangúlag bukta a találkozót.


Michael Duut és Danyo Ilunga találkozója tán az egész nap legőrültebb meccse volt, ami azért nem semmi, hiszen tegnap este boksz és UFC gála is volt, de egy másik gálán még Buakaw is ringbe lépett! GLORY SuperFight Series főmeccse egy visszavágó volt, ahol a két fél oda-vissza összesen ötször küldte le egymást! A többségi döntetlenre ráhajráztak még egy menetet, ahol a hihetetlen adok-kapok tovább folytatódott, Duut pedig a menet vége előtti másodpercekben ismét leküldte Ilungát, ezzel pedig behúzta a meccset.


https://twitter.com/GLORY_WS/status/807685075303333888

Jamal Ben Saddik és Ismael Londt meccse elég lassúra sikerült, igazából nincs nagyon miért ódákat zengeni róla. A harmadikban kicsit gyorsabbra kapcsoltak, a végén Ben Saddik még le is küldte Londt-ot és egyhangúlag behúzta a találkozót.


Sittichai és Marat Grigorian már kétszer találkoztak és bár izgalmas meccs volt, nincs értelme egy újabb találkozónak. Az első kettő menet kiegyensúlyozottabb volt, a harmadikban azonban kissé Sittichai talán kezdett jobban magára találni és többet találni rúgásaival, egyenes ütéseivel. A negyedikben Grigoriannak volt egy szép felütése, majd az ötödik menetre szorosabb lett a meccs, de Grigoriannak nem volt túl sok tiszta találata. Megosztva Sittichai nyerte a meccset.


Dylan Salvador többségi pontozással legyőzte Anatoly Moiseev-et, Hysni Beqiri pedig egyhangúlag verte Antonio Gomez-t, így a négyfős könnyűsúlyú torna döntőjében találkozhattak. A másodikra Beqiri eléggé lefáradt, Salvador pedig jóval aktívabb volt, a harmadikban pedig ugyanez volt a helyzet. Egyhangú pontozással a torna győztese tehát Dylan Salvador lett, aki ezzel kihívói státuszba került az övért!


Az est során (akár a Kunlun Fight) a GLORY is megemlékezett a tragikus körülmények között elhunyt, valószínűsíthetően gyilkosság áldozatává vált Marc De Bonte-ra is:


https://twitter.com/GLORY_WS/status/807689292789219329

A pehelysúlyú társ-főmeccsen Mosab Amrani és Fabio Pinca szintén egy izgalmas, kemény meccset hoztak. Az elsőben úgy tűnt, akármi történhet, hiszen keményen ment az adok-kapok, a második azonban már egyértelműbben Pincáé volt. Amrani vagy Pinca fedezékét bombázta vagy szorgalmasan ütötte a luftokat. A harmadikat is nyugodtan hozta Pinca, aki így megosztott győzelmet aratott.


Az est, a GLORY Collision főmeccse a két nehézsúlyú fenegyerek ütközete furcsára sikerült. Az utóbbi évek legjobban várt nehézsúlyú kickbox ütközetén a hangulat több volt, mint parázs. A szokásostól eltérően nem a bajnok jött be másodikként, hanem Hari, akit rajongói megrohamoztak. A ringbe lépve a marokkóit nagyjából 70 ember követte, akik a kötelek közé is megpróbálták követni. Több volt ez, mint káosz.


Percek teltek el, mire a szervezők megtisztították a terepet és elkezdődhetett a meccs. A gyilkos pillantások a küzdő felek részéről továbbra is folytatódtak, majd belefogtak az előadásba. Badr nyugodtan mozgott, precízen használta a dzsebet, de Rico Verhoeven uralta a ring közepét és többnyire rúgásokkal operált.


https://twitter.com/GLORY_WS/status/807718308795518981

A másodikban Hari egy nagy horgot vitt be, Verhoeven pedig nem sokkal rá egy fejrúgással válaszolt. Egy kis klincs-akció következett, ahol Verhoeven a kötelekhez nyomta a marokkóit és két nagy térdest vitt be jobb karjára. Amikor a bíró szétválasztotta őket, Hari a sarokba indult és a döbbenettől megállt a levegő. Senki se értette mi van, de Hari nem válaszolt a bíró, Atsushi Onari számolására. Badr karja megsérült, a marokkói a törés nyomán pedig nem kockáztatta a folytatást.


A teljes meccs:


https://www.youtube.com/watch?v=8sZ92nZUnQw

Mindketten azonnal bevállalták a visszavágót, Hari pedig fogadkozott, hogy jövőre kiüti Rico Verhoevent.