Utánpótlássport - A világ és mi

Az év végéhez közeledve az Utánpótlássport portál szemügyre vette a hazai utánpótláskorú versenyzők szereplését tíz népszerű sportágban, egyben felmérve helyüket a nemzetközi erőviszonyok alapján is. A magyar fiatalok több sportágban a világelithez tartoznak, akadnak azonban, akik csalódásként élték meg a 2016-os évet.

Utánpótlássport lead


Küzdősport-portálként mi egyértelműen az utanpotlassport.hu által készített rövid tanulmány számunkra ill. olvasóink számára relevánsabb részeire koncentráltunk. Ezeket a kiragadott, küzdősportokra vonatkozó részeket olvashatjátok most az alábbiakban:


"Birkózásban a Szovjetunió felbomlása óta tart az utódállamok és a világ többi részének versenyfutása. De míg korábban egyértelműen az egykori tagországok álltak nyerésre, kezd megfordulni a tendencia, és egyre inkább kiegyenlítődnek az erőviszonyok. A női birkózásban rendre Japán tarolásával zárulnak a világversenyek, kötött- és szabadfogásban azonban meglehetősen változatos az érmesek sora.


Korosztályos összevetésben kifejezetten jól állunk, a kadet- és a junior-világbajnokságon is mindhárom fogásnem éremmel zárt, az idén pedig mindkét korosztályban ünnepelhettünk Európa-bajnoki címet. Hab a tortán, hogy a kadetek között kötöttfogásban Szőke Alex révén tizennyolc év után újra magyar állt a dobogó legfelső fokán.


A felnőtt cselgáncs Európa-bajnokság éremtáblázatának élén Franciaország, Grúzia, Hollandia sorrend alakult ki, a junior és ifjúsági korosztályban közülük a franciák tartják helyüket az élvonalban. A fiatalok között az oroszok, a szerbek és a németek emelkednek még ki.


A magyarok a juniorok között ebben az évben elsősorban a lányok két bronzérme révén tartózkodtak az üldözőbolyban, az ifjúsági korosztályban egy arannyal és két ezüsttel pedig a közvetlen élmezőnyhöz tartoztak. Az olimpián Japán természetesen dominált, a franciák megőrizték a helyüket a legjobbak között, az oroszok pedig előreléptek."


A teljes cikket ITT olvashatjátok.