Sikeres volt az I. Hegyvidék Kempo Kupa

Saját rendezésű versennyel került be a Magyar Kempo Szövetség vérkeringésébe Budapest XII. kerülete. Az I. Hegyvidék Kempo Kupát a helyi egyesület álmodta és szervezte meg.


A fővárosi tornára mintegy százhúsz versenyző nevezett nem kevesebb, mint tizenkilenc csapat képviseletében. Formagyakorlat, gyo, semi kempo, submission, kempo kumite és full kempo szabályrendszerekben, három tatamin zajlottak a bemutatók, illetve küzdelmek reggeltől estig. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Amatto Zaharia, a Nemzetközi Kempo Szövetség román elnöke, aki ha már ellátogatott Magyarországra, versenyzői csapatot is hozott magával. Az IKF vezetője a torna ünnepélyes megnyitóján dandiplomákat adott át Németh Istvánnak (5. dan), Lacza Ádám Illésnek (4. dan), Kornély Györgynek (4. dan) és Szilágyi Andrásnak (4. dan).


Az I. Hegyvidék Kempo Kupa csapatversenyét a Romániából érkezett gárda nyerte, megelőzve a második Újfehértói Kempo HSE-t és a harmadik Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE-t.


Ezzel a kupával zárta a 2016-os esztendőt a Magyar Kempo Szövetség, amelynek tagjai legközelebb a hagyományos évzáró ünnepségen találkoznak, még karácsony előtt. Az év legjobban teljesítő harcművészeit elismerésekben részesíti majd a szervezet, illetve az egyesületek.


A rendező Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia hat kempósa mérette meg magát a tornán, és szinte valamennyien legalább egy érmes helyezéssel büszkélkedhetnek. Lacza Ábel duplázott, miután semi kempo és submission kategóriában is győzött. Emellett kempo kumite versenyszámban másodikként zárt. Barna József full kempóban lett kupagyőztes, míg Dulay Ádám submission kategóriában állhatott fel a dobogó második fokára. Sztyéhlik Richárd ezüstérmes lett submission versenyszámban, valamint harmadik lett semi kempo és full kempo kategóriákban. Az újonc Szabó Gergő szintén második helyen végzett submission-ben, míg semi kempóban harmadik lett. Karácsonyi Dávid negyedik helyen zárt submission kategóriában. Összesen három arany-, négy ezüst- és három bronzérem jött össze a HHKA növendékeinek.


A HHKA eredményei:
Lacza Ábel 1. hely (semi kempo, submission), 2. hely (kempo kumite)
Barna József 1. hely (full kempo)
Dulay Ádám 2. hely (submission)
Sztyéhlik Richárd 2. hely (submission), 3. hely (semi és full kempo)
Szabó Gergő 2. hely (submission), 3. hely (semi kempo)
Karácsonyi Dávid 4. hely (submission)


„Büszke vagyok arra, hogy egy-egy világbajnokság és Európa-bajnokság megrendezése után immár saját versennyel is öregbíthetjük Hegyvidék hírnevét. Ezen a napon szervezőként és versenyzői csapatként is bizonyítanunk kellett, és elnézve az akadémistáink által gyűjtött tíz medált, elmondhatom, hogy mindkét fronton sikerült helyt állnunk.” - értékelt Lacza Ádám Illés, a Hegyvidék Harcosai Küzdőpsort Akadémia Kempo Szakosztályának vezetője.


/A Magyar Kempo Szövetség és a Hegyvidék Harcosai Küzdőpsort Akadémia sajtóközleménye/