WFC 21 - Szögyényi és Kocsis is mérkőzik ma

A WFC (World Freefight Challenge) is belehúz még az év vége előtt. Egy egészen ütős kis gálát tett a fa alá az osztrák küzdősport rajongók számára, ahol két magyar harcos is megméretteti magát.

[caption id="attachment_15610" align="aligncenter" width="504"] Szögyényi László és ellenfele a tegnapi mérlegelés után. /Fotó: WFC/[/caption]

A WFC közel 10 éve szervez már MMA gálákat Európa szerte, bajnokai közt ott van a UFC-t és a Strikeforce-t is megjáró magyar származású Nándor Guelmino is. A mai, 21. gálájukat az ausztria Bad Vöslau városában rendezik. A tét nem kisebb, mint az egyik legjobb európai szervezet a KSW szerződése. Két magyar versenyzőnek, Kocsis Máténak és Szögyényi Lászlónak is esélye nyílik ma közelebb kerülni Európa legjobbjai felé.


Szögyényi László ellenfele a "salzburgi" Ismail Naurdiev, míg Kocsis Máténak Viktor Vasic-csal küzd meg a ma este 8 órakor kezdődő gálán. Kocsit Máté eredetileg Roman Blaschekkel mérkőzött volna, de Blaschek ismét lesérült, épp úgy, ahogy kettőjük elsőre tervezett összecsapásán a HFC 12 előtt tavaly decemberben. A HFC és a WFC közt régóta jó a kapcsolat, a mostani gálára is Tánczos Gábor jutatta lehetőséghez a két magyar indulót.




[caption id="attachment_15611" align="aligncenter" width="503"] Kocsis Máté és ellenfele. /Fotó: WFC/[/caption]

Az est főmérkőzését egyébként a helyi kedvenc Christian Draxler vívja majd Aleksandar Jankovic ellen. A gála ingyenes megtekinthető majd online IDE kattintva. Kezdés tehát 20 órakor! Szorítsunk a két magyar indulónak itthonról is!