Papp László Felnőtt Férfi Ökölvívó OB

A mai nappal, azaz a Magyar Ökölvívás Napján megkezdődött az ökölvívó OB, melyet az alábbi linken élőben követhettek!

Ökölvívó OB lead


Az e heti bajnokságot azért rendezik nyolc év szünet után ismét a fővárosban, hogy a budapesti sportszerető emberek visszatérjenek a sportághoz, ne felejtsék el az ökölvívást.


A verseny szerdán, csütörtökön és pénteken is 15.00 órától kezdődik a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, a szombati döntők pedig 17.00-kor kezdődnek. A szövetség tavaszi közgyűlésének döntése értelmében Papp László hatvan éve nyert harmadik olimpiai aranyának tiszteletére az idei évtől a mindenkori férfi OB döntőinek napja a Magyar Ökölvívás Napja lesz.


Megkezdődött az új csapatok építése, a tokiói és a 2024-es olimpia is a középpontban áll már. A tapasztaltabb, s a felnőtt korcsoportba most belépő fiatalok már a 2020-as játékokra odaérhetnek, míg a junior és serdülő korcsoportok legjobbjait a nyolc év múlva esedékes olimpiára kell megfelelően készíteni és menedzselni.


A felnőtt OB-n az ifi válogatottak 90 százaléka elindul, s jelen állás szerint a felnőtt válogatott bokszolók közül is szinte mindenki szerepel majd.


https://youtu.be/F2lAgsRWtPk