Krioterápia – Hűtsd le magad

Krioterápia, hideggel a gyors felépülésért és regenerálódásért. Röviden így definiálhatnánk ezt a fogalmat. Ennél azért persze valamivel sokszínűbb, bonyolultabb dologról van szó.

Krioterápia lead


A kívánt forma eléréséhez manapság számtalan lehetőség és a technikai vívmányai is a sportolók rendelkezésére állnak. Kemény csaták, és véget nem érő edzések. Ezek bizony mind nyomot hagynak szervezetünkben. A profi (küzdő)sportolók egyik alapvető célja, hogy minél gyorsabban újra edzésbe állhassanak és teljes értékű munkát végezhessenek. Ennek egyik feltétele a lehető leggyorsabb regenerálódás elérése. Ebben manapság egy nagyon egyszerűnek tűnő dolgot vetnek be. A hideget.


Az itthon megszokott átlagos téli hőmérséklethez képes azért valamivel alacsonyabb fokokat képzeljünk el. Úgy nagyjából -110 és -190 köztit. Máris nem hangzik olyan kellemesnek. Pedig kifejezetten jó.


A krioterápia, más néven hideg-terápia során a páciens ebben a -110 és -190 fok közti tartományban tartózkodik 1 és 3 percig.



Hogy mégis mire jó a krioterápia ?

- megszünteti az izomlázat, gyorsítja a regenerációt


- gyulladáscsökkentő hatású


- lazítja az izmokat


- erősíti az immunrendszert és fokozza a szervezet teljesítő képességét


- segíthet az élsportolók teljesítményének fokozásában, ízületi- és gerincmegbetegedések kezelésében ill. rehabilitációjában


A krioterápia nem csak sportolók számára nyújt segítséget. Jótékony hatása felhasználható fogyókúra során, bőrhibák kezelésére, megfázás megelőzésére és többek közt sebészeti beavatkozások utáni felépülésre.



Az alábbi videóban a Bellator MMA harcosa, Saad Awad által pillanthatunk be egy kezelés menetébe.

https://youtu.be/qLDzTKVd2n0

Bővebben a krioterápiáról ITT olvashattok.