2016 legnagyobb magyar sikerei (1. rész)

Az év végéhez közeledve sokan végig gondolják a mögöttük álló 12 hónap eseményeit és történéseit. Még az új célok megfogalmazása előtt az idén teljesítettek elbírálása után.


Az idei év is bővelkedett magyar sikerekben küzdősporton és azon túl is. Mi természetesen az előbbire fókuszálunk elsősorban. Szándékosan nem állítunk fel semmiféle sorrendet, hiszen, aki kedveli és követi a magyar küzdősportot, annak minden siker egyformán öröm és büszkeség!


A Magyar Kempo Szövetség versenyzői több, mint 40 érmet gyűjtöttek a XIII. IKF Kempo Világbajnokságon áprilisban. Világbajnokaink és érmeseink névsorát a linkre kattintva érhetitek el.



A World All Style Championship mezőnye is ízelítőt kapott a magyar harcosok tehetségéből. Kovács Alexandra egymaga 5 aranyéremmel térhetett haza Portugáliából!


Judósaink sem maradtak adósak idén az érmekkel. A kontinensviadalon hárman is dobogóra állhattak.


A fiatalok mellett az idősebb korosztály is bizonyította, hogy a tehetség bizony semmit sem kopik az idő múlásával sem. A veterán judo Európa-bajnokságról 18 érmet hoztak haza a mieink Horvátországból.


Nehéz lenne megszámolni a kickbox válogatott tagjai hány érmet gyűjtöttek összesen. Milánóból 50, Írországból 42, és ehhez jönnek még hozzá az Európa- és a Világbajnokságon elért eredmények! A legkisebbektől a legnagyobbakig minden korosztályban kimagaslóan teljesítettek a magyar versenyzők!



Nem csak külföldön, de az országhatáron belül is sikert sikerre halmoztak sportolóink. Budapest adott otthont idén az UWW Pankráció Európa-bajnokságának, ahol 16 éremmel lett gazdagabb a 20 fős válogatottunk.


Első alkalommal rendezték meg a nem olimpiai súlycsoportok Világbajnokságát birkózásban, melynek helyszíne ugyancsak Budapest volt. Korpási Bálint világbajnoki címe mellett még két bronzéremnek is örülhettünk.


Birkózás után következzék grappling. Minszkben rendezték az idei UWW Grappling Világbajnokságot, ahol a magyar válogatott 15 érmet söpört be! Minszket megelőzően Rómában az Európa-bajnokságon 5 éremmel melegítettek a mieink a VB-re. Nem bánják talán a válogatott tagjai, ha külön kiemeljük, hogy Szmolka Nikoletta dupla EB aranya után a Világbajnokságon is a dobogó tetejére állhatott! Fantasztikus évet tudhat maga mögött Niki!




Folytatjuk....