UFC 207 - Az utolsó pecsét

Drámai a cím, de a történések is drámaiak voltak. Az UFC 207 több meglepetést is hozott, több dolgot megkérdőjelezhetetlenné, visszafordíthatatlanná tett. Nézzük!

UFC 207

Cody Grabrandt köröket vert a hosszú évek óta veretlen Cruzra, mind erőben, mind sebességben felülmúlva. De pontosabb volt ellentámadások terén is. A tranzíciókban elkapva, többször leküldte Cruzt.


Mivel TJ Dillashaw hasonlóan domináns győzelmet aratott a feltörekvő brazil pusztító, John Lineker felett, adott egy sztori-vonal, melyet mintha csak a WWE-ben írtak volna.


Dillashaw és Garbrandt, egykori csapattársak között nem éppen jó a viszony. Kérdés, hogy először Cruzzal újráznak egyet vagy Dillashaw megkapja végre, amit akar?


https://twitter.com/ufc/status/815064368693977088

Rousey körül sok volt a kérdés elöljáróban is - mentális állapota, a 13 hónap kihagyás, az MMA-n kívüli tervei, az edzője mind olyan tényezők, melyek találgatásokra, esetenként aggodalomra adhattak okot. Joggal.


Rousey tehetsége bárhol bajnokot avatott belőle, annak ellenére, hogy mentálisan igen instabil. Edzője - és ez egy külön misét megérne - valamennyit hozzá tudott tenni eszköztárához, de nem sokat. Az MMA világának egyértelműen legrosszabb sztár-edzője eddig tudta juttatni az egykori judo olimpikont.


Minden hiba, hiányosság továbbra is megvolt - Rousey ugyanaz volt, mint előtte, csak jobb fizikai formában. De ez is kevés volt. A női MMA világa évekig le volt maradva - kevesebb szervezet, pénz, versenyző volt a nők számára, így Rousey egy nagyon más mezőnyben versenyzett. A sport azonban utolérte és le is hagyta.


Amanda Nunes mindössze 48 másodperc alatt TKO-val eltette útjából az egykori bajnokot, az UFC egyik legnagyobb üdvöskéjét, aki az ír csodagyerek, Conor McGregor előtt a legnagyobb nézettséget, legtöbb bevételt hozta. Rousey egyfajta kulturális ikon lett, akivel tele voltak az újságok, tévéműsorok, de még hollywoodi filmekbe is bekerült. Mi lesz most? Nem tudni, de az MMA karrierjének valószínűleg vége. Ő maga mondta, hogy nem sok van hátra számára az MMA világában, a nagy verés után pedig igen valószínű, hogy szögre akasztja kesztyűit.


https://www.youtube.com/watch?v=ELrneMsXRg8

A másik hasonló cipőben járó harcos az UFC 207 gálán Johny Hendricks, egykori váltósúlyú bajnok volt, aki két Robbie Lawler elleni meccse óta soha többé nem nézett ki úgy, mint előtte. Az öv elvesztése óta egy győzelme volt, most viszont zsinórban a harmadikat bukta. Korábban ő is pedzegette a visszavonulást, azonban az UFC könnyen lehet, hogy segít neki ezúttal a döntésben és szélnek ereszti. A zsinórban 3-4 vesztett meccs ugyanis az egyik legbiztosabb garancia arra, hogy kirakjanak valakit a szervezetből.