Kerüld el a sérüléseket! - A vállak bemelegítése

Mindannyiunkkal előfordul, hogy késésben vagyunk, csak beszórjuk a cuccainkat gyorsan a táskába, rövid leltárt tartunk, és indulás. Csúszva érkezés, gyors átöltözés, majd becsatlakozás a már esetleg futó edzésbe. Mi az ami ilyenkor legtöbbször lemarad? Igen, az alapos bemelegítés.


Az „eredmény” pedig nem maradhat el, jobb esetben csak 1-2, rosszabb esetben jó pár edzést csak a szőnyeg széléről nézhetünk végig.


vall

Természetesen nem csak a vállak bemelegítése a fontos, az edzés megkezdése előtt az egész testünket szó szerint fokozatosan kell „felmelegíteni”, és felkészíteni az edzésmunkára. Mindezt persze meg kell, hogy előzze a mentális ráhangolódás, a munka és a napi problémák hátrahagyása. Legjobb, ha már a teremig vezető úton fejben rávezetjük magunkat az előttünk álló tréningre. Jobban oda is tudunk majd figyelni, és a sérülés kockázatát is erősen le tudjuk csökkenteni.


Gyakori kellék az ugrókötél, mellyel egy szép kellemes tempóban fel tudjuk „rázni” a testet és szellemet. Majd következhetnek a végtagok szép sorban külön-külön, melyek közül tehát most a váll bemelegítéséhez adnánk néhány tippet, az alábbi videóban szereplő módszerek közül akár a saját edzésmunkátok kiegészítéséhez is találtok felhasználható gyakorlatot.


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=OENxC3bgAEs&w=560&h=315]