Kovács Attila új ellenfelet kapott

Sérülés miatt új ellenfelet kapott a korábbi IBO világbajnok Kovács "Vipera" Attila, aki a Ferobox Event szombat esti bokszgáláján, Budapesten, az M1 televízió kameráinak kereszttüzében lép kötelek közé.


10553413_590524804386667_8578978986484487707_n


A Ferobox Event eredetileg a francia Ludovic Duval menedzsmentjével állapodott meg, ám a gallok a hét elején jelezték, hogy az ökölvívó sérülés miatt nem tud elutazni Magyarországra. A menedzsment "tarsolyában" - felkészülve az ilyen esetekre - volt egy svéd ökölvívó és az ellenfélcsere minőségi lett, hisz Kovácsot az a svéd KarloTabaghua (18-4) várja majd a Kalászi Sportcsarnokban felállításra kerülő ringben, akinek a neve korábban egyszer már említve lett a magyar klasszis lehetséges riválisai között.


A Kovács-Tabaghua küzdelmet eredetileg a szeptemberi, szentesi rendezvényre "álmodta meg" a Ferobox szakmai stábja, ám a vendégbokszolónak versenyengedélyt kiállító belga szövetség, orvosi indokokra hivatkozva, akkor megtagadta.


Kovács Attila_Kecskemét




"Tabaghuáról annak idején több felvételt megnéztem, és készültünk is a stílusára" - jelentette ki Kovács Attila. "Nem egyszerű egy olyan harcias és folyamatosan támadó ellenféllel szemben, mint amilyen a svéd, de bízom benne, hogy most is megtalálom majd a győzelemhez vezető utat. Tudom, hogy nehezebb dolgom lesz, mint a francia ellen lett volna."



A szombati gála programjában Bedák Zsolt Ruszlan Bercsuk ellen védi WBO Európa-bajnoki övét, míg nehézsúlyban Francesco Pianeta és Ivica Bacurin feszül egymásnak a kontinensbajnoki címért. Kötelek közé lépnek Szellő Imre, Laki Róbert és Bozai Gyula mellett a vállalkozás fiatal, feltörekvő reménységei is. Az élő közvetítés 21:45-kor kezdődik a közszolgálati M1 csatornán.


Belépőjegyek 4500 forintos elővételi áron vásárolhatók a Székely Budo-Sport honlapján, a www.budopest.hu oldalon. A rendezvény napján, a Kalászi Sportcsarnok pénztárában (Budakalász, Omszk park 1), 5000 forintért váltható belépő.