Szabó László profi K-1 Eb címért harcolt

[caption id="attachment_1065" align="aligncenter" width="610"]Szabo /Illusztráció, a kép a Hurricane 2014 gálán készült. Forrás: BGPkepek/[/caption]

Nemrégiben, - egész pontosan 2014. December 18-án -, Hricsovinyi Károly egyik legsikeresebb tanítványa, Szabó László a szerb „Soul - Night of Champions ” nevű gálán járt, Újvidéken. Lacival, nem sokkal a meccs után az ellenfelem.hu felvette a kapcsolatot. Épp csak annyit vártunk, hogy kicsit kifújhassa magát, hiszen – hasonlóan több küzdősportban "utazó" sportolónkhoz - mozgalmas év volt az idei számára is.


Következzenek Laci szavai!


"Először is szeretnék köszönetet mondani a lehetőségért, hogy beszámolhatok legutóbbi versenyemről az ellenfelem.hu olvasóinak.


2014. december  18-án Szerbiában került megrendezésre a „Soul - Night of Champions ” fantázianevű gála, ahol én is lehetőséget kaptam, hogy kötelek közé léphessek és megküzdhessek egy profi K1 EB cím meccsen.


A lehetőségről a gála előtt körülbelül 3 héttel szóltak, amikor is jelezték, hogy K1 81.4 kg Profi EB címmeccsre szeretnének felkérni a Szerb Miljan Vidovic ellen. Annyit tudni kell az ellenfelemről, hogy idén már találkoztunk a bilbaói EB döntőben.  Akkori összecsapásunk végén az ő kezét emelték a magasba, szóval ez egy egyben lehetőség is volt nekem, hogy visszavághassak az EB-n elszenvedett vereség miatt.


Mivel amúgy is edzésben voltam, - Lengyelországban lett volna meccsem december 13-án, egy neves gálán -, így nem volt kérdés, hogy elgondolkozzunk azon, elvállaljuk-e a meccset. Már csak azt kellett eldönteni, hogy melyik gálára menjünk? Edzőmmel Hricsovinyi Károllyal mindketten úgy gondoltuk, hogy a Szerbiában megrendezésre kerülő gála nagyobb lehetőség, így inkább azt választottuk.


Ahogy azt már említettem, már edzésben voltam, így tulajdonképpen csak folytatni kellett a megkezdett munkát. December 1-vel megkezdtük edzőmmel a napi 2 edzésből álló munkát, melynek során kimondottan az ellenfelem sajátosságaira készültünk. A felkészülés végén edzőm és én is úgy gondoltuk, hogy jól sikerült a forma időzítés, valamint mentálisan és fizikálisan is rendben éreztem magam.


A gálára már 16-án ki kellet menni a szervezők kérésére. A sajtótájékoztató 17-én, délután került megrendezésre. Elég nagy volt a felhajtás a gála körül, mert már a sajtótájékoztatón kint volt a helyi tv, valamint rengeteg újságíró és fotós is (nekünk öltönyben és fehér ingben kellett megjelenni).


[gallery type="slideshow" link="none" ids="3293,3292,3294,3295"]

A gálára este 8-ra kellett odaérni, ám az csak 21 órától indult. Nagyon igényesen volt feldíszítve a csarnok – komoly fény- és hangtechnika, óriási LED-falak vártak minket. Az est folyamán összesen hat meccs volt, abból 2 címmeccs (1 EB, 1 VB).  Körülbelül este 10 órakor kezdődött  a mi meccsünk, negyedikként a sorban.


Megmondom őszintén, nem volt valami kedves a közönség. Amikor bevonultam, nagyon fütyültek, de ez engem nem zökkentett ki az összpontosításból. Ezt követően következett az ellenfelem bevonulása a csarnokba, mely során a közönség teljesen kifordult magából. Vidovic helyi harcos, így természetesen helyi kedvencnek számít.


A meccs első 3 menete teljesen kiegyenlített volt. A harmadik menet után edzőm úgy küldött ki a negyedikre, hogy kapcsoljak rá, mert itt kint Szerbiában csak nagy fölénnyel vagy csak kiütéssel nyerhetek.


A negyedik menet során teljesen átvettem a vezetést, és a menet közepe fele egy jól irányzott hátsó egyenessel padlóra küldtem Vidovicot. Ezt követően többször is meg volt ütve, de a bíró részrehajlóan megoldotta úgy, hogy ne kelljen számolnia rá. Az utolsó menetben mind a ketten nagy hajrát indítottunk, de egyikünk sem bírt a másikkal. Miután vége lett a mérkőzésnek, mind a kettőnknek a magasban volt a keze, mert mindketten úgy éreztük, hogy megnyertük.


Az eredményhirdetésnél az olasz nemzetiségű pontozóbíró az ellenfelemnek adta a meccset, a szlovák bíró nekem, majd következett a szerb bíró... Mindenki számára egyértelmű volt, hogy a honfitársának fogja adni majd a meccset, és így is lett. Megosztott pontozással Miljan Vidovic nyert.


A meccs után úgy éreztem, hogy lehetett volna ez fordítva is, de mivel Szerbiában voltunk és Szerb volt az ellenfél, nem lehetett más az eredmény.  Nagyon jól esett a meccs után, hogy míg az elején fütyültek a szerbek, a meccs végén már tapsoltak nekem, ezzel is elismerve teljesítményemet. Rengetegen jöttek oda gratulálni, hogy jó meccs volt és jó harcosnak tartanak.


A gálát szervezők egyébként nagyon kedvesen fogadtak minket. Bármilyen kérésünk volt, azonnal teljesítették. Magának a gálának a szervezése is nagyon profi volt. Természetesen nem vagyok megelégedve az eredménnyel, de összességében egy nagyon tartalmas és jó évet tudhatok magam mögött, és remélem jövőre  is hasonlóan tartalmas, valamint sikerekben gazdag évem lesz."


Mit tehetnénk ehhez hozzá? Sok sikert Lacinak és a Hricsovinyi Károly vezette Békéscsabai Lakótelepi SE/Energy GYM-nek a további megmérettetésekhez!