Összefoglaló 2014 - (II.)

Folytatjuk a már korábbi írásunkban megkezdett éves összefoglaló sorozatunkat, melynek második részében bővebben kitérünk a világsztárokkal készült interjúinkra, melyek közt több is akadt, akikkel az ellenfelem.hu készített elsőként hazánkból riportot.


Unnepi-udvozlet-ellenfelem_hu


Volt olyan hét, melyen összesen 2 olyan személyről is cikket közöltük, akik korábban még nem szerepeltek ilyen formában a magyar sajtóban.


Otthonában értük telefonon úton a világ egyik legelismertebb és legtaktikusabb MMA edzőjét, Firas Zahabi-t, aki többek közt a korábbi UFC bajnok George St-Pierre sikereinek megteremtette a szakmai hátteret, de olyan jelenleg is aktív harcosok pallérozódnak kezei közt, mint Rory MacDonald és Patrick Coté. Firas mesterrel készített interjúnkban mesélt többek közt készülő könyvéről, illetve elárulta, hogy honnan is merít segítséget egy-egy mérkőzés taktikájának kidolgozásakor. Érdemes beleolvasni, ha elmulasztottátok volna.



 01_firas_zahabi

"A maximális hatékonyság híve vagyok." - Firas Zahabi

Szintén ehhez a héthez volt köthető egy másik olyan írásunk, melynek köszönhetően nemzetközi sikereket is elkönyvelhettünk. Riportunk alany nem más volt, mint a 10x BJJ világbajnok, Roger Gracie.

Roger Bécsben tartott szemináriumot, és ennek apropóján próbáltuk meg elcsípni pár mondat erejéig. Erre röviddel érkezése után volt időnk, és a késői időpont és az egész napos fáradtság ellenére meglepően készséges és barátságos volt.

roger

A vele készített interjúnkra hivatkozva közölt aztán írást a neves szakmai lap, a bjjee.com, akik természetesen forrásként is megjelöltek minket. Ahogy az alábbi kép is tanúsítja, rengeteg emberhez eljutott a cikk, és ezzel komoly és egyedülálló nemzetközi elismerést hozva fiatal portálunknak.

bjjee-gracie-ellenfelem

 Hazai szinten is sikerült megszólaltatnunk neves szakembereket és küzdősport hírességeit. Akik névsorában olyan személyek találhatóak, mint a K-1 hazai csillaga, Karacs Attila, vagy épp a később Príma Díjat nyerő kickbox mesteredző, Zrínyi Miklós. Elfogadta felkérésünket Rehák György is, akivel tanítványai sikereiről és a Fight Night Hungary gálasorozatról beszélgettünk.



Megtisztelt minket, és időt szakított kérdéseink megválaszolására a hazai ökölvívó világ két jeles alakja is, a menedzser, Rácz Félix, és az olimpiai bajnok, Kovács István is.



Az egyik legkapósabb szakmai cikkünk a lábmunka témakörébe tartozott, melynek két része is megjelent az elmúlt hónapokban. Az első részben általánosságokban foglalkoztunk a témakörrel, taglalva annak alapjait és fontosságát. A másodikban aztán a fejmozgásokra és az ütések elkerülésére fókuszáltunk!


Több, nagy sikerű gáláról is beszámoltunk portálunkon, így volt ez a Szombathelyen augusztusban megrendezett Hurricane Fight 2014 gála esetében is, melyen a hazai mezőny legjobbjait láthatták a nézők, úgy mint Balajti Biankát, Görbics Gábort, Nardoletti Zoltánt vagy épp Laszák Zoltánt.

Az év egyik legnagyobb durranását a novemberi hónap tartogatta a küzdősport szerelmesei számára a hazai szakma. November 16. napján, vasárnap rendezték ugyanis a Fight Night Hungary gálát a Barba Negra Clubban, melyen az év egyik legszínvonalasabb összecsapását tartogatta a nézők számára a Görbics Gábor vs Birics Tamás visszavágóval, illetve befejezésként Habash Antoine címmérkőzésével.

GorbicsVsBirics-ellenfelem

 A mérkőzést mint tudjuk Görbics Gábor nyerte végül, és szerkesztőségünk véleménye alapján a Harcosok Klubja 15 gálán láthatott Szalontai Gergő vs Laszák Zoltán párosítással holtversenyben az év mérkőzését produkálták ezen a novemberi estén.


Az elmúlt néhány hét történései közé tartozik még, hogy útjára indítottunk egy jótékonysági árverést, melynek bevételéből a Károlyi István Gyermekközpont lakóit támogatjuk. Az árverés során a Semmy Schilt által dedikált kesztyűre lehetett licitálni, és örömmel jelentettük be, hogy 40 ezer forintért elkelt a sportszer! Az összeget január elején személyesen adjuk át a Központban, melyről természetesen Ti is értesültök majd.


Nagy vonalakban ezek voltak tehát az ellenfelem.hu legszebb és legemlékezetesebb pillanatai a portálunk júliusi indulásától ezidáig. Ezúton ragadnánk meg akkor a lehetőséget is egyben, hogy megköszönjük figyelmetek és visszajelzéseiteket, mely megerősített bennünket abban, hogy valóban hasznos és jó, amit csinálunk. Ígérjük, hogy 2015-ben sem lesz ez másként, sőt, azon leszünk, hogy a szintet egyre feljebb emeljük hétről-hétre!


Egészségben és sikerekben gazdag Újévet kívánunk!

ellenfelem.hu - A harcos közösség