Rio 2016 - Veréb a vigaszágon, Ligeti a negyeddöntőben esett ki

Két szabadfogású férfi versenyzőnk közül csak Veréb István került vigaszágra a riói olimpia utolsó előtti versenynapján.

vereb_rio

A 86 kilogrammos Veréb István Világ- és Európa-bajnoki bronzérmes a súlycsoport legerősebb ellenfelével, az aktuális Világ- és Európa-bajnok - a későbbi aranyérmes - orosz Szadulajevvel kezdett, és 10-0-ra kikapott, ám mivel a mindössze 20 éves “csodagyerek” venezuelait és az azeri olimpiai bajnokot is legyőzve döntőbe jutott, így Jimmy a vigaszágon folytathatta a riói menetelést. Sajnos vereség következett, 7-6-ra kikapott a venezuelaitol, ezzel véget ért a riói olimpia számára.


A nap másik magyar birkózója, a 125 kilogrammos többszörös Eb-érmes Ligeti Dániel látványos birkózással győzte le a nyolcaddöntőben palaui vetélytársát, a második fordulóban azonban nem jutott be a legjobb négy közé, hiszen 3-1-re kikapott az örmény vb-bronzérmes Berjanidzétől. A grúz származású nehézsúlyú birkózót aztán a folytatásban -mint az várható is volt- kikapott a török többszörös világ- és Európa-bajnoktól 8-1-re, ezzel Ligeti nem került a vigaszágra.


/A birkozoszov.hu cikke módosítva/