Rio 2016 - Csoknyai nem bírt a világbajnokkal

A 81 kilogrammos Csoknyai László az aktuális világbajnokkal, Nagasze Takanorival csapott össze a riói Olimpia negyedik versenynapján.

csoknyai_baku

"Minden rendben lesz" — mondta egy nappal korábban szűkszavúan a paksi judós, de azzal nyilvánvalóan ő is tisztában volt, hogy második olimpiáján is az egyik legnehezebb ellenfelet állította elé a sors. Az esetleges továbbjutáshoz óriási bravúrra lett volna szükség!


Sajnos nem sikerült. Csoknyai László egy jukóval maradt alul Nagaszéval szemben. Az Atomerőmű SE judósa igyekezett betartani a taktikai utasításokat, összességében jól tartotta kézben a meccset, de a japánok világbajnoka egy apró megingást kihasználva, egy minimális értékű dobással megszerezte a vezetést, és ezt már nam adta ki a kezéből.


„Egy kicsit gyorsabban kellett volna szabadulni a lenti helyzetekből, persze, erről könnyű kívülről beszélni — vélekedett Hangyási László, az ASE edzője. — Sajnálom, hogy így alakult, mert a japán nem mutatott semmi különlegeset ezen a meccsen.“


Csoknyai László rettenetesen elkeseredve nyilatkozott a jelenlévő újságíróknak: „Nem is igazán a meccs miatt vagyok csalódott. Mindent megtettem, hogy jól szerepelhessek, félretettem a családom, a barátaim, csak a feladatomra koncentráltam, úgy élek, úgy táplálkozom, úgy edzek, hogy sikerülhessen, erre már a második olimpiai ciklus ér úgy véget, hogy csak ennyi jut nekem.“


/A teljes cikk a judoinfo.hu oldalán olvasható/