Tizenhét magyar induló a junior birkózó Világbajnokságon

Augusztus 30-tól szeptember 4-ig Franciaországban tizenhét magyar versenyző lép szőnyegre a junior birkózó Világbajnokságon.

[caption id="attachment_14163" align="aligncenter" width="504"]junior_birkózás_vb fotó: UWW[/caption]

Bő két hónapos “szünetet” követően ismét junior világverseny az UWW hivatalos versenynaptárában. Minden bizonnyal a világ birkózói, így a magyarok sem lazsáltak a bukaresti Európa-bajnokság óta sem, rövid pihenő után folytatódott a kőkemény felkészülés egy újabb rangos versenyre. 


A XXXI. nyári olimpiai játékok miatt a megszokott időpontnál kicsit később, augusztus utolsó napjaiban, de többnyire már szeptember elején rendezik meg a juniorok, majd a kadetok világbajnoki küzdelmeit. Elsőként a junior korosztály legjobbjai Franciaországban, azon belül Maconban csapnak össze a világbajnoki érmekért, amikre jó eséllyel pályázik tizenhét magyar birkózó is.


Az idei kontinensbajnokságon a kötöttfogású 74 kilogrammos Lévai Zoltán Európa-bajnok lett, a szabadfogású 66 kilogrammos Vida Csaba pedig bronzérmet nyert, így Franciaországban újabb lehetőség nyílik előttük az éremszerzésre, de visszatér Galambos Ramóna is, hiszen az olimpiai kvalifikációs versenyen elszenvedett könyöksérülése után ismét versenybe száll a felnőtt Eb-bronzérmes kiválóság. A világbajnokságot a kötöttfogásúak kezdik meg, majd őket követik a hölgyek és a szabadfogású férfiak. A mérkőzések mindennap délelőtt 10 órától kezdődnek!


A mieink közül elsőként a kötöttfogásúak 50, 60, 74 és 96 kilogrammos küzdelmei kerülnek előtérbe, ahol utóbbi három kategóriában Torba Erik, Lévai Zoltán és Érsek Róbert révén vagyunk érdekeltek. A sorsolásból kiderült, hogy Torba az orosz Jahijajevvel, Lévai a német Schwarzal, míg Érsek a bolgár Dimitrovval fog megbirkózni a tizenhat közé jutásért.Tizenhat közé jutásért:

60 kg: Torba Erik - Mijahdi Jahajijev (orosz)
74 kg: Lévai Zoltán - Roland Schwarz (német)
96 kg: Érsek Róbert - Joan Danielov Dimitrov (bolgár)


junior_birkózás_vb_plakatA junior-világbajnokság magyar versenyzői:

Kötöttfogás:
2016. augusztus 30. (kedd)
60 kg: Torba Erik (Dorogi NC)
74 kg: Lévai Zoltán (Dorogi NC)
96 kg: Érsek Róbert (Dorogi NC)


2016. augusztus 31. (szerda)
66 kg: Balatoni Bence (Monori SE)
84 kg: Papp Bertalan (Dorogi NC)
120 kg: Almási Ferenc (Csepeli BC)

Női birkózás:
2016. szeptember 1. (csütörtök)
44 kg: Réczi Bianka (Tatabányai SC)
59 kg: Vilhelm Viktória (Újpesti TE)

2016. szeptember 2. (péntek)
55 kg: Galambos Ramóna (Szigetvári BSE)
72 kg: Száraz Vivien (Jászberényi BC)

Szabadfogás:
2016. szeptember 3. (szombat)
60 kg: Egyed Balázs (Kanizsai BSE)
74 kg: Lukács Botond (Csepeli BC)
96 kg: Wittmann Kristóf (Haladás VSE)

2016. szeptember 4. (vasárnap)
55 kg: Román Tamás (Kecskeméti TE)
66 kg: Vida Csaba (Csepeli BC)
84 kg: Tóth Bendegúz (ESMTK)
120 kg: Nagy Mihály (Sziget SC)

A selejtező és vigaszági mérkőzések délelőtt 10 órától 15 óráig tartanak majd, míg a bronz- és döntő összecsapásokra 18 órától 20 óráig kerül majd sor. (Kivéve a nyitónapon, akkor a megnyitó miatt: 19:30-21:30)


/A birkozoszov.hu cikke módosítva/