Harcsa Zoltán győzött, jöhet a második kör

A Vasas-Süllős 75 kilós bunyós, Harcsa Zoltán nyolcaddöntőbe jutott a riói olimpia ökölvívótornájának hétfői versenynapján.

[caption id="attachment_13879" align="aligncenter" width="504"] Fotó: MTI/AP/Frank Franklin II[/caption]

Bacskai Balázs mellett Harcsa Zoltán képviseli a magyar színeket ökölvívásban a riói Olimpián. Bacskai sajnos már az első körben búcsúzni kényszerült francia ellenfele ellen, Harcsa Zoltán azonban sikerrel vette az első akadályt!


A Vasas 23 éves versenyzője, aki Londonban a pontszerző ötödik helyen végzett, a három bíró közül kettőnél megnyerte a türkmén Arslambek Achilov elleni mérkőzését, egynél elvesztette, azaz megosztott pontozással lépett tovább.


"Szoros meccset vívott Zoli. Az első menet rendben volt, de a másodikban volt egy törés a bunyójában, a meccs végére azonban szépen összeszedte magát még úgy is, hogy idegileg egy kicsit elfáradt" - nyilatkozta az MTI-nek Kovács László szövetségi kapitány. "Azt gondolom, hogy kezdésnek nem volt ez rossz, az viszont egyértelmű, hogy a pénteki folytatásban a kubai ellen ez kevés lesz. Ki kell javítanunk egy-két dolgot, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy akkor már jobban fog bokszolni. Készülünk, dolgozunk tovább." 


Harcsára a 16 között a kubai világbajnok, a súlycsoport első kiemeltje, Arslen Lopez vár, akivel pénteken küzdhet majd meg.


/A monokli.com cikke bővítve/