Kötöttfogás - itt a vége

Kötöttfogás - itt a vége. A mai napon a magyar kötöttfogású csapat menetelése véget ért Rióban.

kötöttfogás greco-roman Rio 2016


Sajnos Lőrincz Tamás a a riói olimpia 66kg-os elődöntőjéig nem jutott el, dél-koreai legyőzőjét pedig a későbbi döntős örmény Migran Arutjunjan verte. Így a kötöttfogás vigaszágára nem kerülhetvén, ő is búcsúzni kényszerült a versenytől.


De a Kiss Balázst legyőző svéd Fredrik Schön sem jutott a döntőbe a riói olimpia nyolcaddöntőjében. Bár Schön hihetetlen formát hozva birkózott és a negyeddöntőben a 2011-es év világbajnokát, az albán származású bolgár Elis Gurit is legyőzte, a rá következő mérkőzés nem sikerült.


Balázst ez az egy nyert meccs választotta el a vigaszágtól. Lőrincz Tamás után ő is búcsúzni kényszerült az ötkarikás játékoktól. A magyar kötöttfogású csapat menetelése ezzel véget ért, Bácsi Péter és Lőrincz Viktor révén két ötödik helyezéssel zártak a mieink ebben a fogásnemben!


Lőrincz Viktor augusztus 17-i bronzmérkőzésével kapcsolatban egyébként az MBSZ egy közleményt adott ki, melyben, ahogy írják, "teljes mellszélességgel kiállnak Lőrincz Viktor mellett, akit a hazai birkózótársadalom az olimpia hőseként, s egyben érmeseként tisztel."


"A mérkőzésvezetők sajátos döntései miatt vitatható végeredmény született. A nemzetközi szövetség (UWW) hatályos szabályzata szerint óvás nem létezik, a szőnyegen kihirdetett eredmény semmiféle módon nem változtatható meg. Ennek ellenére a Magyar Birkózó Szövetség a MOB-bal egyeztetve jelzi aggályait az UWW vezetése felé, és megvizsgálja az esetleges egyéb jogorvoslatok lehetőségét." - írja az MBSZ közleménye, melyet a birkozoszov.hu oldal tett közzé.


/birkozoszov.hu nyomán/