Első a szorgalom - interjú Ledényi Leventével

Számos sportágból szólítottunk már meg sportolókat itt az oldalunk hasábjain, judós eddig azonban csak Lemák Diána volt „vendégként” nálunk, most azonban bepótolunk valamit az elmaradásunkból. Ledényi Leventével a Ledényi Judo Team névadójával és vezetőjével beszélgettünk.

[caption id="attachment_10282" align="aligncenter" width="504"]ledenyi Fotó: Őszi Szilvia[/caption]

Az Óbudán működő Ledényi Judo Team már mondhatni egy kis közösséget alkot a gyerekeket támogató szülőkkel, ahol a legkisebb korosztálytól egészen az apukákig mindenki elsajátíthatja a judo fogásait. Erről, és a leendő olimpiai bajnokokról kérdeztük Leventét.


ellenfelem.hu: - Milyen korosztályok találhatók meg a Ledényi Judo Team-ben?

 Ledényi Levente: - A Ledényi Judo iskolában 4 éves kortól vannak tanítványaim felnőtt korosztályig. Még az apukáknak is kellett egy külön csoportot indítanom. :)


e: - Szoros a kapcsolatod a szülőkkel. Milyen módon tudnak ők a leghatékonyabban segíteni a gyerekeknek a sportolásban? 


 L.L.: - Szoros a kapcsolatom a szülőkkel, vannak akik már 8 éve hozzám járatják gyermekeiket judóra. A leghatékonyabban úgy tudnak segíteni,hogy elhozzák az edzésre, a versenyekre a gyerekeket félre téve sokszor a családi programokat. Néhol több testvér van nehezebben hangolható össze mégis igyekeznek megoldani. A sportos életmódra próbálják nevelni gyermekeiket. Bizalmat szavaznak nekem, és rám bízzák a szakmai részeket.


e: - Mik azok a legfontosabb mentális gondolatok, amelyeket igyekszel átadni a gyerekeknek? Mitől válik valakiből jó judós?


 L.L.: - Jó judós abból lesz aki tiszteli az ellenfelet,tiszteli a társait és  mindent megtesz a sportért. Nagyon fontos a szorgalom!


e: - Az szabályok módosítása után számos technikával rövidebb lett a judo palettája. Nyert ezzel a sportág szerinted, vagy épp ellenkezőleg hatott? 

L.L.: - Úgy gondolom nyert a szabályok módosításával a judo ,igaz, hogy sok látványos dobás kimarad ezáltal, de visszajöttek a szép ,tiszta,hagyományos judo technikák.


e: - Sok versenyen vesztek részt tanítványaiddal. Milyennek látod a hazai utánpótlás helyzetét és minőségét?


 L.L.: - Egyre jobb a helyzet a hazai utánpótlás terén de azért még mindig el vagyunk maradva a nemzetközi szinttől.




[caption id="attachment_10283" align="aligncenter" width="504"]ledényijudo Fotó: Ledényi Judo Team[/caption]

e: - Hány leendő olimpiai bajnok található most a Ledényi Judo Team-ben? 


 L.L.: - Hány leendő olimpiai bajnokom van? 98! :) Jelenleg ugyanis ennyi a taglétszám.


 e: - Köszönjük!