Legendás meccsek - Lewis vs Klitschko

Lewis vs Klitschko! A 2003-as év nagy durranása. Kinek csalódás, kinek meglepetés - a meccs mindenesetre vhart kavart!

Lewis vs Klitschko

A legendás meccseket felvonultató rovatunkba ezúttal egy nehézsúlyú bokszmérkőzést válogattunk be. Lennox Lewis és Vitali Klitschko összecsapása 2003-ban az év nagy durranásának számított. Ringben kívül és belül is alátámasztották a mérkőzést körülívelő események.  Ez volt a Lewis vs Klitschko!


Lewis úgy várta a mérkőzést, hogy egy évvel előtte nem mást ütött ki, mint Mike Tyson-t. Vitali ugyan 3 zsinórban hozott győztes mérkőzéssel a háta mögött várta Lewist, de erősen éltek benne még a nyomok a csúfos vállsérüléssel véget ért Chris Byrd ellen elvesztett mérkőzés, ami után a sajtó erősen meghurcolta. Lennox megfelelő ellenfélnek bizonyult neki megtépázott tekintélye és szakmai megítélése visszaszerzéséhez.


A mérkőzést az ukrán kezdte jobban, az első két menetben nagyon meglepte a világbajnoki trónon ülő Lewist. Ekkor egy bővebb fejmosás után a szünetet követően egy kiegyenlítettebb harmadik menet következett, aminek a végén Klitschko bal szeme felett felszakadt a bőr. Ez azóta is vita témáját képezi, az ukrán szerint fejelést követően, míg Lennox állítja, hogy ütés okozta a sérülést, ami végül az egész mérkőzés kimenetelét befolyásolta.


A repedés Klitschko szeme felett a következő menetekben egyre tágult, végül már ujjnyi nyílás tátongott az ukrán arcán, és a vérzés is erősödött. A mérkőzést felügyelő orvos a hatodik menet után beszüntette a találkozót, és a győzelmet Lennox neve mellé vésték be technikai KO-val. A pontozólapokon egészen addig Klitschko vezetett.


Ahogy az újságok írták, a meccset Lennox nyerte, az est győztese Vitali volt. A közönség ünnepelte, a szakírók az egekig magasztalták teljesítményét, a rajongók újra visszataláltak hozzá.


Felejthetetlen mérkőzés volt! Tekintsétek meg Ti is újra!


https://www.youtube.com/watch?v=alzu9t1CmRM