Két magyar judós a Golden League-ben

Az idei évben is két helyszínen rendezik meg a klubcsapatok új rendszerű európai kupaküzdelmeit. Az előző évhez hasonlóan, ezúttal is a JSV Speyer csapát erősíti két kiváló judósunk, Karakas Hedvig és Joó Abigél.

jooabigel

Tavaly megreformálta a klubok európai versenysorozatát az Európai Judo Szövetség, és ennek megfelelően az idén is két csoportban versengenek az első helyért a klubok: December 19-én, Bécsben rendezik meg a Golden League küzdelmeit, a tavalyi eredmények alapján legjobb nyolc férfi és nyolc női csapat részvételével, míg Tbilisziben a Klubcsapatok Európa-kupájára került sor – utóbbi versenyen nemcsak az érmekért, hanem a jövő évi Golden League részvétel kiharcolásáért is folyik a harc.


A JSV Speyer idei kerete
52 KG:
Odette Giuffrida, Jessica Lindner, Patricia Székely, Verena Thumm
57 KG: KARAKAS HEDVIG, Janina Hofacker, Johanna Müller
63 KG: Nadja Bazinszki, Rebecca Brauninger, Selina Dietzer
70 KG: Kim Polling, Szaundra Diedrich, Barbara Matic
+70 KG: JOÓ ABIGÉL, Maike Ziech, Jasmin Kuelbs, Barbara Bandel


A JSV Speyer egyik legkomolyabb ellenfele a Majlinda Kelmendivel, Tina Trstenjakkal és Yarden Gerbivel felálló, 2014-es győztes, Galatasaray lehet.


A judo Bayern Münchenjeként számontartott TSV Abensberg csapata idén is világsztárokkal érkezik, bár nagy érvágás számukra, hogy az olimpiai bajnok Iliasz Iliadiszra ezúttal nem számíthatnak. A görög klasszis könyöksérülést szenvedett Tokióban, így nem léphet tatamira az év utolsó versenyén.

A TSV Abensberg idei kerete
66 KG:
Philip Graf, Manuel Scheibel, Sebastian Seidl, Sugoi Uriarte, Georgij Zantaraja
73 KG: David Kramer, Sagi Muki, Christopher Völk, Igor Wandtke
81 KG: Sven Maresch, Dominic Ressel, Fabian Seidlmeier
90 KG: Robert Dumke, Marc Odenthal
+90 KG: Daniel Allerstorfer, Andre Breitbarth, Lukas Krpalek, Dimitri Peters


A címvédő Javara Néva 2015-ben sem szeretné a véletlenre bízni az aranyérem sorsát, rendkívül erős orosz sorral vág neki a hétvégének.


A Bayernes hasonlatnál maradva, egy igazán izgalmas hétvégét tartogat még számunkra a judo Bajnokok Ligája, a magyar érdekeltség miatt pedig még inkább érdemes lesz rá odafigyelni.


/forrás: judoinfo.hu/