Amatőr MMA VB és nemzetközi expo

Amatőr MMA VB és nemzetközi expo! Kell ennél több?

Amatőr MMA VB UFC 202


A las vegas-i 'Internation Fight Week' egy olyan egy hetes rendezvény, melyet 2012-ben hívtak életre. Az UFC egy ügyes húzással - bár minden sportnak kedvezni igyekszik - a maga malmára hajtja a vizet. Közösségi kezdeményezések, jótékonykodás, rajongói találkozók, a nézők okítására szolgáló szemináriumok, amatőr sportesemények és egyebek díszítik a hét programját.


A mai, 5.-ei kezdéskor mindjárt az IMMAF (Nemzetközi MMA Szervezet) Amatőr MMA VB nyitja a július 5-től 10-ig tartó rendezvényt, ahol öt magyar versenyző is ketrecbe lép majd! A mai napon, hazánkból elsőként Lemák Viktor indul csatába. Ellenfele a bolgár Nikolay Ivaylov lesz. A kettes számú ketrecben később a nap folyamán Flórián Kristóf száll harcba, méghozzá az ausztrál Eben Cox ellen. Természetesen a hármas számú ketrec sem marad kihasználatlanul - itt a 11. páros Cziffra Attila és a bolgár Ventsislav Ivanov lesz. De Horváth Ádám sem fog unatkozni, hiszen egy francia, Imbula-Bofale Eloge ellen bizonyíthat majd!


Szerdán az UFC 200 sajtókonferenciája következik, ill. a UFC Fight Night bemérlegelései. Hetedikére hivatalos UFC-s medencés buli jut, de ekkor lesznek a UFC 200 nyílt edzései is és a UFC 202 sajtókonferenciára, ahol igen valószínű, hogy az ismét összecsapó Nate Diaz és Conor McGregor újfent remekelni fognak.


Ez az egyik legsűrűbb nap is, hiszen a TUF Finálé bemérései, az UFC Fight Night: Dos Anjos vs Alvarez gála is erre a napra jut, ahol nem mellesleg a könnyűsúlyú öv sorsa is eldől. A címet megvédeni igyekvő Rafael Dos Anjoson és kihívóján, Eddie Alvarezen kívül lesznek még komoly párosítások! Ott lesz a közönség-kedvenc Roy Nelson, Joe Duffy, Mike Pyle, John Makdessi és Anthony Birchak. Egy szóval garantáltan jobbnál jobb meccsekkel számolhatnak a nézők!


A pénteki nap rajongói expóján az UFC sztárjaival, jelenlegi is egykori bajnokokkal találkozhatnak a kilátogató rajongók. Utána az UFC 200 bemérését nézhetik végig és mindjárt egy újabb címmeccsnek lehetnek tanúi, hiszen a TUF Jedrzejczyk vs Gadelha 2 gálán a lengyelek 28 éves üdvöskéje, a jelenlegi 52kg-os bajnok igyekszik majd megvédeni övét brazil kihívójával szemben.


Ez a gála sem szenved majd akcióhiányban, hiszen a Bellatortól közös megegyezéssel távozó bajnok mindjárt a medence mélyebb részén, Ross Pearson ellen ugrik majd be egy keringőre. De Thiago Tavares, Cezar Ferreira, Gray Maynard vagy Kevin Lee nevei sem véletlenül csengenek kellemes-ismerősen a sportot közelebbről követő rajongók számára!



Pofonok itthon és külföldön

Szombaton a vállalkozó szelleműeket egy Ulti-Man 5K futóverseny várja, ahol a versenyzők három UFC edzőterembe is betérhetnek az útvonalon. A dolog érdekessége, hogy a nevezési díjakból és egyebekből befolyó összeget az UFC a vegasi rendőrség K-9-es, kutyás egységének támogatására szánja.


Erre a napra jut majd a rajongói expo második napja is, este pedig az eddig legjobban megpakolt UFC gála, az UFC 200 jön. Itt a jelenlegi félnehézsúlyú bajnok Daniel Cormier és Jon Jones immáron másodjára találkoznak össze. Egészen biztos, hogy az after party-n sem kicsiben játszanak majd! Csak hogy kicsit haza is beszéljünk, szombaton lesz a Harcosok Klubja 23 is a budapesti PRLMNT-ben, ahol a főmeccsen Kálucz Martin és Polgár Ádám K1 superfightját izgulhatják végig a jelenlévők.



Expo után, finálén túl

Vasárnap a rajongói expo harmadik etapja nyitja a napot, majd jön az IMMAF Amatőr MMA VB fináléja. A napot az UFC arcképcsarnokába iktatások zárják, ahol újabb - a sportért ill. és főleg az UFC-ért sokat tevő - tagokkal bővül az amúgy is impozáns lista.


Akinek ez mind nem elég, annak eláruljuk, hogy pár nappal az expo lezárulása után Londonban a Bellator MMA jelentkezik majd egy komoly gálával, majd 22-én már ismét az amerikai rajongókat kényeztetik. De ugyanezen a napon, 22-én érkezik a GLORY 32 is, ahol többek között Gabriel Varga a veszélyes ukrán, Sergey Adamchuk ellen próbálja megvédeni a fényes aranyat. A küzdősportok rajongói komolyan el lesznek kényeztetve ebben a hónapban!


Visszatérve egy éles kanyarral az Amatőr MMA VB tornájára - Szurkoljunk a magyar versenyzőknek! Hajrá!