Öt magyar érem a Grappling EB-n

Kiválóan szerepelt a magyar csapat az UWW július 16-17 között Rómában rendezett Grappling Európa Bajnokságán.

[caption id="attachment_13638" align="aligncenter" width="503"]Szmolka_dobogó fotó: UWW[/caption]

Szmolka Nikoletta NoGi-ben és Gi-ben is aranyérmet szerzett, Stétz Dániel kettő, Juhász Balázs pedig egy bronzéremmel térhetett haza. Skáfár Bence ötödik helyezett lett a Gi napon, Kovács Gábor a bírói testületben debütált. Gratulálunk az eredményhez!


Magyarországot 11 fő képviselte a Grappling Európa-bajnokságon. Versenyzők: Szmolka Nikoletta, Stétz Dániel, Juhász Balázs, Kocsis Zoltán, Skáfár Bence, Szabó Tamás, Rádi Richárd, Szolnoki Imre. Csapatvezető és bíró: Kovács Gábor, edzők: Csécsei Gergő és Fekete Dániel. A csapat kiutazását és versenyzését a Magyar Birkózó Szövetség segítette.


A magyar csapat legeredményesebb versenyzője Szmolka Nikoletta lett, aki a nők legmagasabb súlycsoportjában a 71 + kg-os kategóriában kétszeres Európa-bajnok lett! Az eredménye értékét emeli, hogy míg a magyar grappling versenyeken általában nála kisebb ellenfelekkel találkozik, a kontinensbajnokságon a francia és az ukrán ellenfele is egy fejjel magasabb és jóval súlyosabb volt nála. Niki tudatosan készült a versenyre, grappling, BJJ és birkózó versenyeken is indult korábban.




[caption id="attachment_13639" align="aligncenter" width="504"]Szmolka_Csécsei fotó: UWW[/caption]

Niki csapattársa Stétz Dániel szintén két érmet, mégpedig két bronzérmet nyert NoGi-ben és Gi-ben a 100 kg-os kategóriában. Dani is rutinos versenyző, rendszeresen indul a hazai Grappling versenyeken, és sikerrel debütált a nemzetközi mezőnyben is.


Szintén harmadik helyet szerzett a NoGi 92 kg-os kategóriában Juhász Balázs a Kőbánya Sport Club birkózója. Balázs szintén gyakorlott grappling versenyző, tagja volt a 2016-os NoGi Grappling csapatbajnokság győztes csapatának. Skáfár Bence a hatvani Koko Fight Club versenyzője Gi 71 kg-ban ötödik helyezett lett!


/forrás: birkozoszov.hu/