Bjj drillek egyedül

bjj_drillek-shrimpA drillek bizonyos mozdulatok, mozdulatsorok, melyeket azok készség-szintűvé válásáig ismételünk, így adott szituációkban nem kell majd gondolkodnunk, hanem a mozdulatok természetes módon, reflex-szerűen jönnek maguktól.


A világ legjobbjaiban - sportágtól függetlenül - mind van valami közös. Ez pedig az, hogy mindannyian több ezer órányi drill-gyakorlatot végeznek és nem csak az edzéseken! A drillek a legegyszerűbb, leggyorsabb módja annak, hogy gyors, látványos javulást érjetek el!


Többször is volt már szó hasonló témáról oldalunkon, mind grappling, mind bjj témákban, grappling bábus és egyéb gyakorlatsorok képében, ezúttal pedig a Renzo Gracie tanítvány, Saulo Ribeiro alatt fekete öves Phillip “The Wicked” Wyman mutat nektek néhány egyedül végezhető gyakorlatot, melyek komolyan javíthatják általános teljesítményeteket!


Van itt minden - garnéla (shrimp), bridge hátrabukfenccel, karfeszítésből menekülés és mindenféle fontos alapgyakorlat. Különösen a shrimp-nél érdemes odafigyelni, hiszen gyarkan látni kék öveseket is még, akik rosszul hajtják ezt végre. Fontos, hogy mit csinálnak a lábak a gyakorlat közben ill. a kezek helyzete.


Akik sikeresek akarnak lenni, idővel mind azon kapják magukat, hogy komoly fókusszal visszatérnek az alapokhoz. A shrimp pedig pontosan egy ilyen alap. Ha általában felül is vagy és irányítasz, előbb-utóbb bele fogsz futni valakibe, aki erősebb, technikásabb.


Ilyenkor jöhet jól - többek között - a shrimp orrvérzésig történő drillezése is, ami ha részeddé válik és reflex-szerűen jön, nagyon nagy hasznodra lesz még! Ha még nem ismerted fel mennyire fontos ez, idővel fel fogod! Jöjjenek hát a bjj drillek!


https://www.youtube.com/watch?v=UKBRsiff-rw