Atom-kupa - Rekord nevezés és magyar érmek

Igen népes mezőny, 33 ország 450 judósa (százzal több mint tavaly!) lépett tatamira a magyarországi junior Európa-kupa viadalon. Ez volt a paksi Atom-kupa. A mieink egy arany-, egy ezüst- és három bronzérmet is gyűjtöttek.

[caption id="attachment_13533" align="aligncenter" width="504"]2016paks_atomkupa fotó: Molnár Gyula, EJU[/caption]

A magyar színeket hatvanhárom judós képviselte, közülük ezen a hétvégén a KSI SE nezézsúlyú judósa, Kárpáti Emese lehetett maradéktalanul elégedett, súlycsoportjában mind a négy meccsét megnyerte, s így aranyérmet szerzett. A döntőben honfitársa, Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC) volt az ellenfele, aki így ezüstéremmel zárta a rangos paksi tornát, míg a dobogó harmadik fokára felállhatott a szegedi Nagy Kitti is!


Ugyancsak erős volt magyar szempontból a női 44 kilogrammos súlycsoport, ahol Varga Brigitta (KSI SE) és Beringer Fatime (Budaörsi SC) személyében két bronzérmesünk is volt.


Az öt dobogósunkon kívül Monori Dániel (55 kg, UTE) és Kordély Péter (90 kg, BHSE) az ötödik, Beviz Barnabás (81 kg, BHSE), Joó Ákos (+100 kg, KSI SE), Lázár Erzsébet (44 kg, Kőrös JSE) és Mihalovits Kincső (48 kg, KSI SE) pedig a hetedik helyen végzett.


A magyar válogatott egy arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel az éremtáblázat negyedik helyét szerezte meg Oroszország (6, 5, 4), Nagy-Britannia (3, 0, 0) és Kazahsztán (2, 2, 4) mögött.


/részletes eredmények a judoinfo.hu oldalon/