Amatőr MMA VB - kemény nyitány

Az Amatőr MMA VB kemény nyitánnyal indult! Nézzük a részleteket!

Amatőr MMA VB (illusztráció)


Nehezen indult a las vegas-i IMMAF Amatőr MMA VB a magyar csapatnak. Cziffra Attila viszont a harmadik menetben TKO győzelmet aratott Ivaylov csapattársa, Ventsislav Ivanov felett! Izgulhattunk a továbbiak miatt, hiszen ezek után még három meccsünk volt hátra.


A folytatásban sajnos Flórián Kristóf is elbukott az ausztrál Eben Cox ellen, méghozzá egy első menetes hátsó fojtástól. Már csak Horváth Ádám és Nánási Fatime meccse maradt hátra. Horváth Ádámnak a francia Imbula-Bofale Eloge ellen szoríthattunk, Fatime pedig egy 10 fős tábláról indul a -65.8kg-os kategóriában (a cikk írásakor még nem tudtuk, hogy mikor és ki ellen).


Cziffra Attila súlycsoportjában majd' 30 induló volt, így továbbra se lesz könnyű dolga, de 24-en kezdetek Horváth Ádám csoportjában is, -83.9kg-ban. Sajnos Ádámnak sem volt szerencséje. Egy kemény meccsen a fentebb már említett Imbula-Bofale Eloge egyhangú pontozással aratott győzelmet felette. Pár óra leforgása után tehát már csak Cziffra Attila és Nánási Fatime voltak versenyben.


A versenykiírás szerint keddtől-péntekig minden nap van verseny, majd vasárnap jön a finálé. Erre a beosztásra szükség is van, hiszen az IMMAF, a Nemzetközi MMA Szövetség 53 tagországot tömörít, akik közül azok, akik neveztek, 210 versenyzőt delegáltak a mostani Amatőr MMA VB-re.


A keddi napon helyi idő szerint körülbelül reggel 10-től tartottak délután fél hatig a meccsek. Szerdán a kezdés hasonló, ám már fél háromkor zárni terveznek, míg csütörtökön fél kettőkor, pénteken pedig már egy órakor. A vasárnapi finálé két hullámos ütemterv szerint zajlik majd. Egyrészt reggel tíztől délig, majd délután kettőtől fél ötig.


FRISSÍTÉS


A szerdai napon Cziffra Attila betegség miatt már nem tudott ketrecbe lépni a kanadai Alexander Martinez ellen, így már csak Nánási Fatime van versenyben, aki Július 7-én, tehát a mai napon lép majd be az IMMAF Amatőr VB hármas számú ketrecébe, az utolsó előtti páros egyik tagjaként. Ellenfele az orosz Eleonora Potorokina lesz! A meccsek a mai napon las vegas-i idő szerint reggel 10-kor kezdődnek, ami magyar idő szerint este 7 óra.


FRISSÍTÉS #2


Nánási Fatime 2. menetes TKO győzelmet aratott az orosz Eleonora Potorokina felett! Következik a németek üdvöskéje, az első meccsén 33 másodperc alatt karfeszítéssel győzelmet arató Julia Dorny! Dorny egy a 2015-ös VB-n és az Európai Openen is bronzot behúzó judoka, aki közelről, a klincsben és - szemmel láthatólag - a földön is igen veszélyes. A tét sem kicsi, hiszen Dorny ellen a döntőbe jutásról van szó!


Az ír Leah McCourt szintén ma meccsel az amerikai Taryn Conklin ellen, Fatime pedig akár dobogós is lehet! Hajrá!


FRISSÍTÉS #3


Nánási Fatime bronzérmes lett a vasárnapig tartó las vegasi IMMAF amatőr MMA vb-n! Fatime pontozásos vereséget szenvedett a judo háttérrel bíró, rutinosabb Julia Dorny ellen, aki azon túl, hogy volt már bronzérmes a tavalyi VB-n és az Európai Openen is, előző ellenfelét 33 másodperc alatt kopogtatta. Fatime hatalmas jobbosokkal talált az első menetben, Dorny viszont a későbbi menetekben kapcsolt fokozatba. Dorny következő ellenfele Leah McCourt lesz, így az arany és ezüst sorsa köztük dől el ugyan, de Fatimét már biztosan a dobogón látjuk majd!