Heti összefoglaló

Lassan teljes fordulaton dübörög a versenyszezon a hazai küzdősportokban. A nyári pihenő után már zajlanak a ráhangolódó gyakorló versenyek az éles megmérettetések előtt. A hét elején a pápai Gracie Barra Iskola által szervezett III. Live Train földharc eseményről olvashattatok Mihályfi Ákos jóvoltából.


IMG_0866


Az előző hétvége egyik legfontosabb hazai sportrendezvénye Veszprémben volt, a Masutatsu Oyama mester emlékére rendezett versenyről Kalmár Árpád úr, a Magyar Karate Szakszövetség főtitkárának és Szilvássy Gábor jóvoltából tudunk beszámolni Nektek. Versenyzőink remekül helytálltak a népes nemzetközi mezőnyben, érdemes újra átfutni az idő közben a meccsek videóival frissített cikket, ha lemaradtatok róla.


A hét legfontosabb magyar érdekeltségű eseményei most elsősorban a külföldön voltak, a Riminiben rendezett Junior és Kadett kick-boksz Világbajnokságon, ahol Nardelotti Zoltán és Balajti Bianka VILÁGBAJNOK lett K-1 szabályrendszerben, míg Szendrei Rebeka és Kovács Norbert pedig ezüst éremmel zárt. Gratulálunk!


balajti


A Sípcsont a sípcsontot dokumentumfilm második epizódját is bemutattuk a héten, az állóbunyó rajongóinak kihagyhatatlan és kötelező darab!


Boksz is terítékre került a héten, egy újabb versenybeszámoló, ezúttal a IX. Szilézia Kupáról Seres Attila válogatott edző jóvoltából kaptunk beszámolót a lengyelországi versenyről.


Természetesen a hét nem telhetett el MMA nélkül. Sárközi Róbert újabb kínai túrára viszi a magyar harcosokat. Erről és az idei tervekről nyilatkozott nekünk Robi.


A másik fontos hír a hazai MMA tájáról Molnár Benjámin nevéhez kapcsolódik. Beni a bécsi Garage Combat Team termében járt, ahol egy edzésen vett részt, és a közös jövőbeli közös munkáról tárgyaltak Nagy Zsolt edzővel és a klub tulajdonosával. Benivel nagyon elégedettek voltak, nagy esélye a külföldi karrier megkezdésére.


Egy újabb csapat is bemutatkozott oldalunkon, Győrfi Károly jóvoltából a Miskolc Fight Team-mel ismerkedhettetek meg, ahol ezentúl már BJJ foglalkozásokat is látogathatnak a sportolni vágyók.


Ahogy már tegnap a Facebookon is posztoltuk, Bécsben jártunk, ahol az ellenfelem.hu jóvoltából 4 magyar harcos küzdetett egy színvonalas házi gála során a Gym23-ban. Tóth Dávid és Füri Róbert a Kick-Thai Boxing Team Baja versenyzői K-1 szabályrendszerben küzdöttek, és sajnos mindketten pontozásos vereséget szenvedtek. Tóth a hazai színeket erősítő Richard Olea ellen marad alul, míg Fürinél a Dimos Wien versenyzője, Marco Polaschek bizonyult jobbnak. Maradva a K-1 szabályrendszernél Lévai László vitte tovább a magyar zászlót. Lacira a Gym23 versenyzője várt, Milos Ivaz nem volt ismeretlen számunkra, ellene májusban Mihalik György bunyózott, akkor Gyurit hozták ki egy szoros pontozásban, így várható volt, hogy másodszor hazai pályán már ez nem lesz elég a Ivaz ellen. A 3 menet végig ment, a két versenyző váltotta egymás közt az aktívabb periódusokat, hol Laci, hol Ivaz állt közel a befejezéshez, ami viszont elmaradt, sőt az utolsó menetben Lacit meg is intették, ami előtt mostanáig értetlenül állunk. Pontozással tehát ezúttal az osztrák versenyzőt hozták ki győztesnek.


10665726_1687109754848409_2925234706275245309_n


Magyar szempontból az est legjobb összecsapása következett ezután. Borics Ádám lépett a ringben MMA szabályrendszerben a szlovák Dominik Kolesar ellen. Ami a gong után következett, azt bármikor szívesen látnánk bármelyik hazai versenyen. Ádám nagyon érett, és intelligens bunyót mutatott, pontos ütésekkel, elmozgásokkal és a szlovák harcos bemeneteleit is nagy sikerrel védte le. Az, hogy nem sikerült az első 2 menetben rövidre zárni a történetet csak Kolesar szívósságának volt köszönhető. A harmadik menetben azonban nem kerülhette el, ami már nagyon érett, Ádám egy hátsó fojtással hozta az első magyar győzelmet az este során. Egyértelműen az este legszínvonalasabb meccsét produkálta a két harcos. A nézők közt többen is dicsérték a Shootfighters Eger versenyzőjének teljesítményét. Ezután következett a főmérkőzés, melynek egyik főszereplője a Sárközi MMA Team színeiben Péter Norbert volt. Norbira az abszolút hazai kedvenc, Aleksandar Rakic várt, szintén MMA szabályrendszerben. A szegedi versenyző nem kezdett rosszul, egy szép földre vitel után sokáig tartva a pozíciót többször tisztán találta el az osztrák harcost, de az első menet vége előtt nem sokkal a sarokba szorította őt Rakic, és ugyan csak a kesztyűket találták az osztrák csapásai a bíró Norbi egészségét féltve megállította a mérkőzést. Talán kicsit korán, de ez benne van ebben a sportban.


A hét legnépszerűbb videója a Facebookon:


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=7snpGlShUKw&w=420&h=315]


Kövessetek minket a következő héten is!