Bedák Zsolt orosz kihívót kapott

A Ferobox Event december 6-án, Budapesten, az Omszki-tó mellett található Kalászi Sportcsarnokban, az M1 televízió kameráinak kereszttüzében rendezi évzáró ökölvívó gáláját, aminek a programját nézve egyik legerősebb eseménye, ha nem a legerősebb!


10553413_590524804386667_8578978986484487707_n


A rendezvény főmérkőzésén Bedák Zsolt (22-1-0) teszi kockára WBO-nál (Boksz Világszervezet) őrzött Európa-bajnoki címét, méghozzá egy orosz kihívóval szemben. A magyar bunyós 2014-ben kifejezetten aktív volt, hiszen a kontinensbajnoki övet márciusban, Kecskeméten szerezte meg, s júniusban egyszer már sikerrel meg is védte. A második címvédése alkalmával, december 6-án, az orosz Ruszlan Bercsuk (10-4-0) ellen hívják ringbe, aki pályafutása során nem egyszer két, vagy három súlykategóriával feljebb is küzdött.




„Eddig nagyon jól sikerült az idei esztendő, és jól felkészültem, hogy ez a remek sorozat folytatódjon” – jelentette ki Bedák Zsolt. „Több kemény mérkőzésen vagyok túl, de az előrelépéshez kellenek az ilyen küzdelmek. Erdei Zsolt is kiemelte, hogy a visszatérésem óta még nem voltam ilyen jó formában. Természetesen győzni akarok jövő szombaton, és azon leszek, hogy a közönség kiváló mérkőzést láthasson!”



bedak1


Bedák szerdán kapta a „csúcsterhelést”, amikor tíz menetet váltott partnerekkel kesztyűzött. „Szilvai László, Sinkó Krisztián és Görbics Gábor segített, és bátran mondhatom, hogy pazar sparring volt” – fogalmazott a kispehelysúlyú klasszis.


Az ideális korban lévő, 31 éves sportember idei nagyszerű teljesítménye nem maradt nyom nélkül, hiszen a WBO ranglistán már a 3. helyen áll, azaz igen közel került egy vb-címmérkőzéshez. Mi több, az elmúlt hetekben a nemzetközi szaksajtóban több olyan publicisztika jelent meg, amiben biztosnak veszik, miszerint hamarosan összecsap a ranglistát vezető filippínó Genesis Servaniával (25-0-0).




„Nem foglalkozok ezzel a lehetőséggel, csak a következő mérkőzésemre koncentrálok” – beszélt a kérdésről a magyar kedvenc. „Ha nem így tennék, szerintem hibát követnék el. Most csak Bercsuk létezik, és a világbajnoki címmérkőzéssel csak akkor foglalkozom, amikor az Európa-bajnoki címmérkőzést sikerrel megvívtam, és a menedzsmentem azt mondja, hogy lesz ilyen mérkőzés!”



A gálán láthatunk még egy nehézsúlyú WBO Europe összecsapást is az olasz-német Francseco Pianeta és a horvát Ivica Bacurin között. Kötelek közé lép még Szellő Imre, Kovács Attila, Bozai Gyula, valamint a Ferobox Event fiataljai is. Az élő közvetítés 21:45-kor kezdődik az M1-en.


Belépőjegyek 4500 forintos elővételi áron vásárolhatók a Székely Budo-Sport honlapján, a budopest.hu oldalon. A rendezvény napján a helyszínen váltható jegy 5000 forintért.