Kelemen „behúzta”, Szellő „lezúzta”

Ismét egy remekül megszervezett profi bokszgálán van túl a Ferobox Event csapata, melyet szombat este a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban rendeztek meg, az M1 televízió kamerái előtt.


10516760_578929912212823_7253609010263918414_n


A fiatal, feltörekvő Baranyi Richárd (9-0-0; 7 KO/TKO) nem töltött túl sok időt a ringben, ugyanis már az első menetben „lemészárolta” rutinos osztrák ellenfelét, Freddy Lemmerert.


A korábbi amatőr olimpiai pontszerző, Eb-érmes Szellő Imre (3-0-0) remek ökölvívást bemutatva, már a 3. menetben győzött a grúz Giorgi Tevdorashvili (19-13-3) elleni – egyébként 8 menetre tervezett - mérkőzésen. A párharc egy szép grúz találattal kezdődött, ám onnantól kezdve nem volt pardon, Szellő magához ragadta a kezdeményezést, s a nyitó menet hajrájában, egy kiváló jobbossal padlóztatta riválisát. A folytatásban a grúz mindent elkövetett, a legcsúnyább szabálytalanságokat is, hogy megállítsa a magyar klasszist, ám nem járt sikerrel, ráadásul a mérkőzést vezető bíró pontot is levont tőle (sorozatos szabálytalanságokért). A meccs a harmadik menet hajrájában fejeződött be, amikor a grúz már képtelen volt tartani Szellőt, aki egy kőkemény jobb horoggal ismét padlóztatta Giorgi Tevdorashvili-t. A grúz nem tisztult ki a számolás végéig – Pete László ringbíró TKO-val megállította a párharcot.


Szello_TB
"Teljes mértékben hazai pályán éreztem magam, egy pillanatig nem tudott megzavarni, még akkor sem, amikor felfejelt, és szétrepedt szemem… De ilyen közönség előtt nem is lehet rosszul bokszolni, abban viszont csak titkon reménykedtem, hogy ilyen gyorsan nyerni tudok. Természetesen jól feltérképeztük az ellenfelem, s ennek is köszönhető ez a siker. Csak pár napot pihenhetek, hiszen december 6-án ismét ringbe hívnak” – fogalmazott a küzdelmet követően Szellő Imre, aki ezzel a sikerrel három győzelemre hizlalta makulátlan rekordját, s most először végre idő előtt is nyerni tudott a Ferobox Event profi versenyzőjeként.A Ferobox-gála főmérkőzésén a nagyközépsúlyú kiválóság, Kelemen Balázs lépett kötelek közé. A győri illetőségű veretlen ökölvívó a cseh Bronislav Kubin (17-15-1) ellen csapott össze az UBO és a magyar nemzetközi bajnoki övekért.  A küzdelem során végig Kelemen volt fölényben, és sok szép találatot bevitt ellenfelének, noha a cseh bunyós jól állta a sarat, és neki is voltak szép akciói. Ugyanakkor a meccs inkább küzdelmes volt, mint látványos, hiszen Bronislav Kubin sokszor lefogta a magyar bokszolót. Kubin csak egy menetben, a nyolcadikban tudott felnőni a feladathoz, ám ez is inkább csak szoros volt. A 9. menet elején Kelemen egy jobb csapottal megrendítette ellenfelét, majd több ütéssel padlóztatta. A számolás után a győri bunyós próbálta, de nem tudta befejezni a találkozót.


Kelemen


A 10. menet után egyértelmű volt, hogy Kelemen Balázs (22-0-0) nagy fölénnyel nyert, amit a pontozólapok is bizonyítottak: 100-89, 100-89 és 99-90 arányban diadalmaskodott, s lett az UBO nemzetközi bajnoka.
„Éreztem, hogy kicsit görcsös voltam, hiszen szerettem volna gyorsan kiütni az ellenfelem. Ám összességében elégedett vagyok, mivel eléggé megszenvedtem azt, hogy több mérkőzésem elmaradt” – fogalmazott Kelemen. „Szerettem volna a leütés után befejezni a mérkőzést, de kicsit besavasodtam. Örülök a győzelemnek, és alig várom, hogy újra mérkőzésem legyen.”forrás: Felix Promotion