Bemutatkozik a győri Koko Gym!

KokoGym-MMA-ellenfelem

Ahogy a pápai Koko Gym bemutatkozója során elhangzott, Győrben is működik egy Koko Gym, méghozzá Kókai Gábor vezetésével. A győri csapat fő profilja első sorban az MMA. Következzenek hát Kókai „Koko” Gábor szavai!


Kókai „Koko” Gábor vagyok a Győri Koko Gym MMA kevert harcművészeti sportegyesület edzője. Szeretném bemutatni pár sorban a képviselt sportágamat, magamat és csapatunkat.


A Kevert Harcművészetek már nagyon régóta jelen vannak Magyarországon és nagy népszerűségnek is örvendenek. Az utcai harcokból indult ki, majd következtek a kisebb viadalok. Amerikában a 2000-es évek elején lendült fel igazán, ezután lettek nálunk is egyre felkapottabbak a kis-kesztyűs küzdelmek.


Ökölvívással kezdtem, 1996-ban kerültem a Győri Dózsa Ökölvívó Szakosztályához, ahol majdnem öt évet bokszoltam amatőr szinten kisebb-nagyobb sikerekkel. Pár évig „erős emberkedtem” (strongman), mely idő alatt sikerült olyan eredményeket is elérnem, amelyekre a mai napig nagyon büszke vagyok: amatőr magyar bajnokságot nyertem többször is, profi osztályba is átkerültem, ahol szintén sikerült szép helyezéseket szereznem, sőt világcsúcsot is elértem! Innen tértem vissza a küzdősportok világába 2004-ben.


Kokai-Koko-Gabor-ellenfelem

Ekkortájt, tehát 2004-ben kezdtem el Győrben és környékén kevert harcművészet oktatásával foglalkozni (ökölvívás, thai boksz és földharc), de természetesen napjainkban is folyamatosan foglalkozom és képzem magam neves edzők segítségével ebben. Így próbálom átadni tanítványaimnak az általam megtanult technikákat. 2006-ban edzői minősítést szereztem ökölvívásból.


A klubom hivatalosan 2013 óta van bejegyezve. Azóta Győrben nagy érdeklődés van az MMA iránt, ennek köszönhetően 30-40 fővel foglalkozom, heti rendszerességgel.


KokoGym-Gyor-csapat-ellenfelem

A csapatom pár eredményesebb versenyzője:




  • Eck László Amatőr Világbajnok MMA I. helyezett 2012, prágai Amatőr VB 70 kg MMA bronzérmes 2014.

  • Nagy Attila, prágai Amatőr VB 80 kg MMA, ezüst érem 2014

  • Sziklay Szabolcs Grappling Magyar Bajnokság Kozármisleny I. helyezett 2013

  • Varga György két profi és több amatőr mérkőzéssel a háta mögött.

  • Dobos Gergő fiatal junior, két amatőr meccsel a háta mögött.


Emellett sok versenyen veszünk részt. 2014 Május elsején rendeztünk egy nagyszabású amatőr KOKO-GYM GÁLÁT GYŐRBEN, ahol több mint 1000 fő látogatott ki az eseményre, de többek között szövetségi tagként bekerültünk a Növényi Norbert vezette Magyar MMA Országos Küzdősport Szövetségbe is.


A sikeres gála után csapatunk több tagja is MMA bírói vizsgát szerzett, amivel lehetőségünk nyílik majd több, hazai gálán történő, ilyen jellegű aktív részvételre is.


KokoGym-praga-amator-MMA-ellenfelem

Folyamatosan készülünk a versenyekre is. A legközelebbi megmérettetés Szegeden lesz, hétvégén, ahol amatőr MMA-ban indul 3 versenyzőnk, illetve a decemberben megrendezésre kerülő Harcosok Klubjára, ahova 4 versenyzővel neveztünk.


Elsődleges célunk Győrben a sportág megszerettetése és népszerűsítése, valamint a versenyzési lehetőség biztosítása a sportolók részére.


Szeretnéd te is ilyen, már bizonyított nevek mellett tudni csapatod? Várjuk jelentkezéseitek ITT vagy a Facebookon.