A sikerek útján – Megyeri Szabina

Idén sem maradunk adósok a hazai fiatal tehetségek bemutatásával, és folytatjuk sorozatunkat, melynek ezúttal ismét egy hölgy lesz a főszereplője.

[caption id="attachment_10581" align="aligncenter" width="504"]Megyeri_arany Szabina a világbajnoki arannyal Fotó: Magyar Kempo Szövetség[/caption]

Megyeri Szabina a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia és a Magyar Kempo Szövetség tehetséges kempókája a tavalyi év több címet is bezsebelt egymás után, köztük egy világbajnoki aranyat a felnőttek közt. Ismerjük meg akkor most őt!


ellenfelem.hu:  - Sűrű programod volt az év utolsó heteiben. Lengyelországban Világbajnokság, majd egy hazai kempo Európa-bajnokság. Hogy bírtad ezt a fokozott terhelést?


Megyeri Szabina: - Szigorú időbeosztás szerint éltem, megteremtve az egyensúlyt az iskolai tanulmányaim és az edzés között. Nehéz volt de mindig a szemem előtt lebegett a célom. Sokat segített a jelenlegi egyesületem a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia vezetése és mesterem sensei Lacza Ádám Illés is.


e.: - Kicsit kanyarodjunk vissza a kezdetekre. Hogy ismerkedtél meg a kempoval?


M.Sz.: - A bátyámat kísértem el egy kempo versenyre, ahol nagyon megfogott ez a sportág. Majd pár héttel később kipróbáltam magam egy kempo edzésen a Budajeneő Kempo Klubban. És azóta az életem része kempo.


e.: - Minek köszönhető, hogy megragadtál a kempo mellett?


M.Sz.: - Az első megnyert versenyem után, megtapasztalt boldogság érzetet nem akartam már többé elengedni.


e.: - Melyik a kedvenc versenyszámod? Az eredményeid alapján mintha földharc „specialista” lennél. Ez a fő erősséged?


M.Sz.: - A földharc a kedvenc versenyszámom, de nagyon sokat kell még ahhoz edzenem, hogy annak specialistája legyek. Nem feltétlen csak a földharc a kedvencem,  ugyanúgy szeretem az állóharcot, mint a földharcot.


e.: - Melyik eredményedre vagy eddig a legbüszkébb?


M.Sz.: - A 2015. évben Lengyelországban megrendezett Jiu-jutsu Világbajnokságon a Sport Jijutsu Fighting felnőtt női abszolút kategóriában elért világbajnoki címemre.




[caption id="attachment_10576" align="aligncenter" width="503"]Megyeri_díj Szabina teljesítményét a Magyar Kempo Szövetség is díjazta. Fotó: Magyar Kempo Szövetség[/caption]

e.: - Mik a terveid az idei évre a sport terén?


M.Sz.: - Magasabb szintű öv megszerzése. És az eddig elért sikersorozat folytatása.


e.: - Hol vár rád az első megmérettetés ebben az évben?


M.Sz.: - Áprilisban a kempo világbajnokságon Bukarestben lesz az első nemzetközi versenyünk.


e.: - Köszönjük, és sok sikert kívánunk az idei évre is!