Kitüntették a sportolókat

[caption id="attachment_10530" align="aligncenter" width="504"]Dancsó Zoltán, Seregély Gyöngyi, Koszogovits Mihály /Dancsó Zoltán, Seregély Gyöngyi, Koszogovits Mihály - forrás: vaol.hu/[/caption]

Szombathely - A Vas Népe 43. alkalommal rendezte meg díjátadó ünnepségét, amelyen a 2015-ös esztendő legjobb Vas megyei sportolóit, csapatait, edzőit köszöntötték, köztük két eredményes küzdősportolót - Seregély Gyöngyi, Dancsó Zoltán - és Dancsó edzőjét is!

Néhány nappal átlépve az új esztendőbe 43. alkalommal is összetoborozták azokat a sportolókat és edzőket, akik a legjobb teljesítményt nyújtották a legutóbbi naptári évben. A héttagú kuratórium igazán nagyszerű eredményeket elérő sportemberek között állíthatott fel rangsort.


A kuratórium öt utánpótláskorú sportolót jutalmazott, akik valamennyien dobogósok voltak korosztályos világversenyen. Köztük volt a kick-boxos Bárdosi Sándor is, aki Európa-bajnok volt kick-light-ban, light-contactban pedig bronzérmet szerzett, de az ökölvívó Radics Béla is a kitüntetettek közé került. Ő a serdülő Európa-bajnokságon szerzett bronzérmet.


Az utóbbi évek gyakorlata alapján külön díjazták a nem olimpiai sportágak legjobbjait. A férfi kategóriában a kick-box pályafutását világbajnoki bronz-éremmel lezáró Dancsó Zoltán nyert, a nőknél az U22-es shinkyokushin karate Európa-bajnokság győztese, Seregély Gyöngyi, az edzőknél pedig Koszogovits Mihály, Dancsó Zoltán mestere.


/vaol.hu nyomán/