Vajda Lilien aranyérmes Horvátországban!

Vajda Lilien



Vajda Lilien a novemberben megszerzett U21-es világbajnoki bronzérem után a februári korosztályos Európa-bajnokságon bővítené tovább kollekcióját.

Vajda Lilien, a 19 esztendős karatéka tizenhárom évet dolgozott első, világversenyen elért dobogós helyezéséért, de az EB előtt egy horvátországi arany is belefért.


A dzsakartai korosztályos világbajnokságon szerzett bronz után Lilien a 2016.01.16-17 között rendezett Croatia Openen remekelt, ahol 23 ország több, mint 1800 nevezőjével együtt a Goju-Kai Karate Do Szövetség két versenyzővel indult.


Dolezsál Richárdnak a junior -61 kg kategóriájában most nem sikerült dobogóra jutnia, azonban Vajda Lilien az U21 -55 kg kategóriában sorra győzte le az ellenfeleit - az olaszt 3:0, a horvátot 2:0, a szlovákot 3:0 és a szerb versenyzőt 2:0 arányban. A döntőben aztán a szerb válogatott Rankovicot is megverte, méghozzá 3:1-re és ezzel övé lett az aranyérem!


Jövő héten ismét tatamira lépnek a magyar versenyzők, a helyszín pedig ezúttal Kassa lesz. Vajda Lilien számára ez lesz az utolsó felkészülési verseny a február 5. és 7. között Cipruson megrendezésre kerülő kadet, junior és U 21 Európa Bajnokságra.


Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!


/utánpótlássport és a Goju-Kai Szövetség FB oldala nyomán/