MMA történelem? - Robbie Lawler vs Carlos Condit

Robbie_Lawler-vs-Matt-Brown



A Robbie Lawler vs Carlos Condit összecsapás a ma éjszakai/hajnali UFC 195-ös gálán könnyen lehet, hogy a váltósúly valaha volt legjobb meccse lesz. Miért? Azon túl, hogy mindkét harcos rendkívül technikás, intelligens, gondolkodó bunyós, egyikük sem tart a küzdelem véres aspektusától. Egyszerűbb sérülések, apróbb húzódások, törések vagy akár a kisebb patakokban dőlő vér sem tartja vissza őket.

Mindkettőjük neve garancia az izgalmas, közönség-kedvenc bunyóra, valamint arra, hogy nagy valószínűséggel nem kell majd végigülnünk a kiírt öt menetet - akkor sem, ha pedig egyébként igen szívesen tennénk ezt.


Robbie Lawler azon kevesek egyike, akiket már szinte mindenki leírt, akiről majd' mindenki lemondott, de kb. 35 küzdelem és 10 vereség után megfordította szekerét. Visszakerült a UFC-be és egyenesen a csúcsra tört, majd bajnok lett.


Carlos Condit utóbbi három éve igen nehézre sikerült. Legutóbbi veresége Tyron Woodley ellen sérülése miatt egy évig a kispadra kényszerítette, de visszatért és elszántabb, mint valaha. Kérdés, hogy ez elég lesz-e Lawler ellen?


Ne feledjük, míg Lawler és csapata gyakorlatilag újra feltalálták a spanyolviaszt és szinte kicserélték a bajnokot, Condit igen rossz - sőt, tán rosszabbodó - tendenciákat mutatott a küzdelmeiben hozott döntések kapcsán.


Nem lehetetlen győzelme, de csak akkor, ha jó stratégiával érkezik, tartja magát hozzá, okosan használja lábait és ütései végén tartja a bajnokot, rávéve, hogy vezesse a táncot. Ha vadulni kezd és pörgő technikákkal próbálkozik esztelenül, valamint előszedi kedvenc ugró térdeseit, amint valami aprócska kis nyitányt lát, igencsak bajban lesz Lawler csiszolt stílusával, komolyan ellenálló állával szemben.


Robbie Lawler vs Carlos Condit a UFC 195-ön!


https://www.youtube.com/watch?v=pXt0bCU8DCQ?feature=oembed&wmode=opaque&rel=0&showinfo=0&modestbranding=0