Bemutatkozik az ISSO Apparel

Egy grafikus (Kosnás Robin) és egy ügyvéd (Vajda János), két lelkes fiatalember. Mi az, ami közös bennük, mi az, ami összeköti őket? Nem más, mint a brazil jiu jitsu és grappling iránti szenvedély és elkötelezettség. A brazil jiu jitsu napjainkban egyre népszerűbb és gyakorlói az élet legkülönbözőbb területeiről érkeznek.

[caption id="attachment_10723" align="aligncenter" width="504"]isso Fotó: ISSO Apparel[/caption]

Ők mind tudják, hogy ez a sport több, mint rekreációs időtöltés: egyszerre jelent szellemi kihívást, testedzést és egyre több követőjének jelent életmódot is. Robin és Jani közös gyermeke, az ISSO küzdősport- és életstílus márka éppen ezeket az értékeket és életérzést hivatott közvetíteni.


Maga a szó 'ISSO' portugálul annyit jelent: 'Ez az!' Sokszor hangzik el a brazil mesterek és közönség szájából versenyeken egy jól kivitelezett technika vagy mozdulat láttán, közvetíti az “Ez az! Megcsináltad” érzését, a brazil jitsu-n keresztül elért eredményeket, vagy akár csak egy jól sikerült baráti gurulás élményét.


A márka eddig elkészült termékei (az ISSO téli pólókollekciója) prémium termékek, egyedi szabásmintával készülő és limitalt példányszámú darabok. A márka egyértelműen és vállaltan nem a sablonos küzdősport-márkák által kitaposott utat kívánja járni és eleve egy különleges dolgokat kereső és divat iránt is fogékonyabb réteget céloz meg. A pólók élénk színűek és egyedi grafikával rendelkeznek, és a pólókon megjelenő belső gegek és poénok is túlmutatnak a klisés megoldásokon.




[caption id="attachment_10724" align="aligncenter" width="504"]isso_2 Fotó: ISSO Apparel[/caption]

A jelenlegi pólók három kollekcióban kerültek kiadásra:


(1) a 'Belt Loops' kollekció pólóiban a jitsu-sok akkor is villanthatják a világnak a brazil jitsu iránti elkötelezettségüket, amikor éppen civilben pihenőt tartanak és nincsenek a tatamin. A póló a fehéren kívűl mindegyik öv színben elérhető. Ezúton is elnézést kérünk az összes fehérövestől, de a jogot ehhez ki kell érdemelni.


(2) az 'Arte Suave' kollekcióban a képzőművészetben megjelenő grappling témájú alkotások köszönnek vissza a pólókról.


(3) a 'Jiu Jitsu Jargon' kollekció pólóit hordva a jitsusoknak nem kell többé magyarázkodniuk, hogy mit is jelentenek a jitsusok között használt, laikusoknak teljesen más jelentést hordozó fogalmak. Végre a barátnők és a barátok is érteni fogják, hogy a jitsusok nem fúróval esnek egymásnak, és nem csapokat nyitogatnak.


A jövőben a márka nem csak pólókkal kívánja képviseltetni magát a küzdősport márkák palettáján, vagyis várhatóak további sport és szabadidő termékek, amelyek hasonlóan prémium minőségben és korlátozott példányszámban kerülnek majd előállításra. Az ISSO továbbá szeretné kivenni részét a brazil jitsu mint versenysport hazai és külföldi terjesztésében és megismertetésében, ezért kifejezetten figyelemmel követi és keresi a lehetőségeket brazil jitsu sportolók támogatására és szponzorálására itthon és külföldön egyaránt. Ennek első példája a márka első szponzorált sportolója: Philipp Dietl. Az osztrák jitsus már többször bizonyította rátermettségét nemzetközi versenyeken és pozítiv személyiségével hűen tükrözi a márka által képviselt értékeket.