Heti összefoglaló (70.)

A Heti összefoglaló ezen a vasárnapon sem maradhat el. Számos érdekes témával találkozhattatok a héten oldalunk hasábjain, ha követtetek minket. Sport coaching, szakmai cikkek és magyar érmek, röviden összefoglalva. De nézzük bővebben, hogy miről is esett szó az elmúlt hét napban.

IMG_0866

Hétfőn olvashattátok, hogy képezték magukat a Zen Bu Kan Kempo oktatói. Harminc oktató vett részt elsősegélynyújtási tanfolyamon. Este egy szakmaibb jellegű írással találkozhattatok, az ütőerő növelését, és annak néhány lehetséges módját néztük át ismét.


Kedden Vajda Vivien aranyérméről számoltunk be, aki Horvátországban remekelt ezúttal. Ezt követte a nap zárásaként a sport coaching rovatunk, melyben Bánóczi Péter "Megküzdeni a félelemmel" című írását közöltük.


Szerdán a Felix Promotion hírével találkozhattatok, melyből kiderül, hogy Salgótarjánban indítják az idei évet. Később írtuk, hogy a idén is megemlékezik Kató Mihályról a Harcosok Klubja Versenysorozat.


katomihaly_borito


Csütörtökön átmozgattuk magunkat a hétvége előtt, húzódzkodás volt teritéken ezen a napon. A fárasztó napot egy legendás mérkőzéssel zártuk, Buakaw és Andy Souwer visszavágóját tekintettük meg.


Pénteken a hétvégi havannai judo Grand Prix beharangozóját hoztuk az ebéd mellé. Kubában 9 magyar judós küzdött az év első olimpiai kvalifikációs versenyén. Miközben Lisszabonban a brazil jiu jitsu Európa-bajnokság zajlott éppen, bemutattuk a bjj egy "mellékhatását", aminek az ujjak az elszenvedői. Mondhatnánk erre, hogy a sikernek ára van.


Szombaton már Kubában szerzett éremről írhattunk. Karakas Hedvig ezüstérmes lett, és ezzel ott lehet a nyári Olimpián! Este Kelemen Balázsnak szoríthattunk, aki a WBO Interkontinentális címét próbálta megszerezte Németországban Dominic Bösel ellenében. Balázs azonban végül pontozással alul maradt a némettel szemben.


boxen-wiegen-halle102_v-standardBig_zc-3ad1f7a1


Vasárnap ismét éremről és szép magyar sikerekről volt szó. Módos Péter aranyérmet szerzett a Zágrábban zajló birkózó Grand Prix-n, és a magyar válogatott pedig a csapatok versenyében végzett az élen! Gratulálunk!


Ez volt tehát a Heti összefoglaló, kövessetek minket a következő héten is!


ellenfelem.hu - A harcos közösség