Kubai Grand Prix - 10 magyar judós küzd

Kubai Grand Prix! Az elmúlt héten Tunéziában elkezdődött a 2016-os olimpiai kvalifikációs időszak, amely péntektől vasárnapig Kuba fővárosában, Havannában folytatódik. A százezer dolláros összdíjazású Grand Prix-viadalon tíz magyar judós indul harcba a pontokért.

[caption id="attachment_10663" align="aligncenter" width="504"]meszaros_anett_640 Mészáros Anett is szőnyegre lép Kubában[/caption]

A kubai Grand Prix-n az előzetes nevezések alapján hatvankilenc ország 418 versenyzője lép majd tatamira. A mieink közül az első versenynapon, pénteken a junior Európa-bajnok Pupp Réka (48 kg, Atomerőmű SE) és az olimpiai ötödik helyezett, világbajnoki bronz- és Eb-ezüstérmes Karakas Hedvig (57 kg, BHSE) száll harcba az érmekért.


Szombaton az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós (73 kg, Közgép-Ceglédi VSE), a négyszeres Európa-kupa győztes Csoknyai László (81 kg, Atomerőmű SE), a kétszeres világbajnoki ezüstérmes, Eb-győztes Mészáros Anett (70 kg, Budaörsi SC), s nem utolsó sorban a junior vb- és Eb-győztes, U23-as Európa-bajnok Gercsák Szabina (70 kg, Hell-Miskolci JC) kap lehetőséget.


A zárónapon ismét négy judósunkért szoríthatunk, a világbajoki ezüst-, Eb-bronzérmes Tóth Krisztián (90 kg, KSI SE), a Európa-kupa győztes Cirjenics Miklós (100 kg, Atomerőmű SE), a világbajnoki és Eb-ezüstérmes Bor Barna (+100 kg, Atomerőmű SE) és a kétszeres Európa-bajnok Joó Abigél (78 kg, KSI SE) lép tatamira.


Öt edző: Bíró Tamás, Flórusz János, Hangyási László, Pánczél Gábor és Toncs Péter, valamint Nagy András sportigazgató és Dénes László gyúró kíséri a csapatot.