Pillanatképek - Roberto Durán

Roberto Durán



Roberto Durán egy amúgy is elég kemény világban is a legkegyetlenebbek közé tartozott. Manos de Piedra-nak hívták, szikla öklűnek. Született bunyós volt. Egy harcos. Négy súlycsoport bajnoka.

A panamai, nemzetközileg ismertté vált sztár, Duran elképesztő, 103-16-os mérleget ért el, 70 kiütéssel. Olyan düh hajtotta, ami nem sok emberben volt meg. Visszavonulását 50 évesen, egy életmentő műtétet igényelő autóbaleset után jelentette be, 2001-ben.


A 70 kiütéssel Duran a Ring magazin legnagyobb ütőinek Top 100-as listájára is felkerült, méghozzá a 28. helyre. Több filmben, így a pl. a Rocky II-ben is szerepelt, ahol Balboa sparring partnerét alakította, de a tv-ben is láthatták őt rajongói.


Elképesztő nevekkel szállt ringbe, leghíresebbé mégis Sugar Ray Leonard ellen vívott három küzdelme vált, melyből egyet (1980-ban) megnyert, a visszavágót, majd a '89-es, harmadik találkozójukat viszont elvesztette. Első találkozójuk után Leonard nem sokkal vissza akarta szerezni az övét és mivel tudta, hogy a meccsek között Durán elengedi magát, így pedig nehéz dolga lesz súlyával egy gyors visszavágó esetén, minél előbb találkozni akart vele ismét. Tudta, hogy ez egy másik meccs lesz.


Második összecsapásuk a No Más (spanyol - kb. elég volt) címet kapta, miután a 8. menetben Durán ezt mondta maga elé, kezeivel jelezve, majd hátat fordítva Sugar Ray-nek. Ez egyébként igen megviselte és karrierjére is bélyeget nyomott. Erről a csatáról nem mellesleg egy remek dokumentumfilm is készült.


Nézzünk hát meg pár nagyszerű pillanatot Roberto Duran pályafutásából!


https://www.youtube.com/watch?v=O0g8-KVp06s?feature=oembed&wmode=opaque&rel=0&showinfo=0&modestbranding=0&autoplay=0&controls=0