A III. Clinchparty-t rendezik a hétvégén

Az első és a második sikere után harmadjára is megrendezésre kerül a közös edzés és gyakorlás jegyében a Clinchparty, amit Szöllős Imre hívott ezúttal is életre.

[caption id="attachment_10718" align="aligncenter" width="502"]clinchparty A kép illusztráció[/caption]


"Egy a sportágunkról folyó baráti beszélgetés során néhány edzőkollégával arra a következtetésre jutottunk, hogy az elmúlt évek magyarországi muaythai mérkőzéseinek jelentős hányadában azt tapasztaltuk, erősen egyéb küzdősport alapokra épülően, dominánsan külharcos jellegűek.


Azt láttuk, hogy a küzdelmek során a versenyzők kerülik a clinchelést (esetenként kétségbeesetten menekülnek a clinchelésből), nem tudják elfogadható módon használni a clinch-, könyök- és térd-technikákat, azonnal hátrányba kerülnek azon versenyzőkkel szemben, akik ezen a területen már előrébb jutottak. És ezen felül valljuk be… a mozgásuk, a stílusuk sem igazán a thai vonalat követi.


Úgy voltunk vele, hogy mindenki ott tegyen ezért a sportágért, ahol tud, ezért megbeszéltük, hogy létrehozunk egy kezdeményezést CLINCHPARTY néven, melynek célja jobban megismerni, elsajátítani, megszerettetni a clinch, a térd és a könyöktechnikákat. Ez az összejövetel nem sparring jellegű! Célja az alapoktól kezdve elmagyarázni, bemutatni, megértetni, begyakoroltatni a clinch, a térd és a könyöktechnikákat. Továbbá átbeszélni, összehasonlítani a különböző megoldásokat, lehetőségeket, változatokat egy adott helyzetre. Tanítani egymást és tanulni egymástól!



[caption id="attachment_7282" align="aligncenter" width="560"]clinchparty_csoport Az I. Clinchparty résztvevői[/caption]





2015-ben Szentendrén edzőtábort tartott a thai származású Phetsangkhat Deo, így első kézből szerzett tapasztalatokat a magyar versenyzőkről, és hogy mi jellemzi a számunkra hazai stílust.

Az általam tartott táborban azt tapasztaltam, hogy nagyon jól ütnek a magyarok, elsősorban ebben erősek... A klincselést és a könyökléseket azonban jobban erőltethetnék, mert ez elengedhetetlen a thai bokszban.”- áll az esemény Facebook oldalán


A III. Clinchparty most szombaton kerül tehát megrendezésre, a helyszín ezúttal a Gym City Office (Budapest, Madarász Viktor u. 47-49.) terme lesz. A kezdés időpontja 11 óra.


A clinch - melyről mi is több alkalommal írtunk már oldalunkon - a muay thai és - kijelenthető - az MMA egyik nagyon fontos eleme. Nem egyszer mérkőzések mennek el a vesztes fél ilyen téren kevés tapasztalatából kifolyólag. Aki teheti, ne hagyja ki ezt a lehetőséget, ami maxmimálisan a fejlődést és a tanulást szolgálja!