Gercsák Szabina - Komoly lépés Rió felé

Gercsak Szabina



Gercsák Szabina EZÜSTÉRMES lett a 100000 dollár összdíjazású havannai Grand Prix-viadalon!

Jelentős lépést tett előre az olimpiai kvalifikációs rangsorban a tizenkilenc éves Gercsák Szabina (70 kg), hiszen második lett a százezer dollár összdíjazású havannai Grand Prix-viadalon, és majdnem annyi pontot gyűjtött, mint amennyije eddig volt.


Az első körben 71 másodpercet töltött a tatamin a hondurasi Dunia Santo ellen. Ellenfelét figyelmeztették, Szabina aztán ippont ért el, így következhetett a marokkói Niang Assmaa. Ezúttal Szabinát figyelmeztették, de mérkőzést lezáró akciót ismét ő hajtott végre. A nyolc között hazai riválist kapott, Melisa Pennalver személyében, azonban 13 mp alatt Gercsák ipponnal fejezte be a villámmeccset.


A horvát Barbara Matic ellen sem volt szüksége egy percre ahhoz, hogy ipponnal döntőbe jusson, amelyben a Hollandiában született, izraeli színekben versenyző Linda Boldert kellett volna legyőzni a Grand Prix-sikerhez. A kvalifikációs rangsorban tizedik ellenfél, a 2013-as budapesti Eb ezüstérmese begyűjtött egy intést, akárcsak a magyar lány, csakhogy előbbi jukót is elért, így a négy perc végén őt hirdették ki győztesnek.


A mindig maximalista miskolci lány elégedett lehet a második hellyel, hiszen a döntős szereplésnek köszönhetően 180 egységgel gyarapodott a pontszáma, így nagy lépést tett a riói olimpián való részvétel felé!


/judoinfo.hu nyomán/