Legendás meccsek - Buakaw vs Souwer II

Buakaw vs Souwer 2! Egy nem mindennapi visszavágó!

buakaw vs souwer



Az időpont 2006. A K-1 ereje teljében, népszerűsége csúcsán. Andy Souwer súlykategória királyaként a K-1-ben ekkor három éve veretlen volt. Egyedül Albert Kraus verte meg 2003-ban. Miután Souwer 2005-ben a K-1 World Max fináléban Buakaw-ot is legyőzte egy hajszállal (megosztott pontozással), tulajdonképpeni pályája csúcsára ért.

Buakaw 2005-ös éve sem volt akármilyen, hiszen ekkortájt robbant be a köztudatba és a nemzetközi porondra igazán. A világsztárrá válás útjára még 2004 júliusában lépett rá, amikor a K-1 Max tornán világbajnok lett.


Ezen a tornán egy este alatt legyőzte John Wayne Parr-t, Takayuki Kohiruimaki-t és az előző bajnokot, a japán szupersztár Masato-t. Ezt a rohamot vagy győzelmi sorozatot folytatta 2005-ben is, eltekintve egy Albert Kraus elleni, ezúttal is hajszálnyira bukott meccstől, melyet aztán később az év során megbosszult.


Ezt a sorozatot szakította meg Souwer egy extra menet utáni, máig vitatott pontozásos győzelemmel. Legközelebbi találkozójukig Buakaw 8 győzelmet gyűjtött be - többek között olyan nevek estek a fehér lótusz áldozatául, mint Jean-Charles Skarbowsky, Mike Zambidis vagy Gago Drago.


A 2006-os meccsük mögötti motiváció mindkét fél részéről adott volt, de egy szép győzelmen túl több forgott itt kockán, hiszen a K-1 MAX tornát még senki sem nyerte meg előtte kétszer zsinórban. Ez volt a Buakaw vs Souwer 2!


https://youtu.be/jE9ZTSJLEzw