Európa-bajnokságra készül Mihályfi Ákos

Január 20-a és 24-e közt rendezik Lisszabonban a brazil jiu jitsu Európa-bajnokságot, melynek résztvevői közt minden évben rengeteg magyar versenyzőért szoríthatunk. Ezúttal egy rutinosnak mondható indulót ragadtunk ki, Mihályfi Ákos  a hatodik Európa-bajnoki szereplésére készül.

Mihályfi_Ákos

Bíztatóan előjelekkel vág neki a portugáliai útnak Pápáról Mihályfi Ákos, ugyanis az eddig öt szereplése során négy alkalommal dobogóra állhatott, egy ezüst és három bronzérem díszeleg a vitrinjében a kontinens viadalokról.


Ákos legutóbbi világbajnoki szerepléséről és útjáról bővebben olvashattatok portálunkon, így most is felkerestük őt, hogy megkérdezzük, miként haladnak az előkészületek a jövő heti versenyre.


„Az amerikai útból merített tapasztalatok és az edzőtársak, oktatók személyes tapasztalásaival feltöltve indultam neki az EB felkészülésnek. Októberben kis lazítós hetek voltak sok BJJ edzéssel. Novemberben és decemberben heti 11-12 edzést végeztem. Ez általában úgy nézett ki, hogy délelőtt minden másnap futás, a másik napokon funkcionális edzés. Crossfitt jelleggel súlyemelő gyakorlatok, ölből felvétel, szakítások, kettlebell és traktorgumi gurítás. Esti órákban BJJ tanítás és tanulás. Segítette a felkészülést a pápai rendezésű Live Train 16x 8 perc gurulással. Aztán december 30-án Győrben a testvér klubnál 20x 5 perc gurulás. Sajnos a betegség engem is ágynak döntött. Újév estéjén belázasodtam, majd miután gyógyultnak éreztem magam, kezdtem az évet futással, szabadban -10 fokban. Ettől csak visszaestem és szövődmények lettek. Jelenlegi állapotomat hétvégén, Budapesten a központi teremben mértem le, egy 10x10 perces gurulással.”


Nem mondható tehát, hogy Ákos nem tett meg minden, hogy a legjobb formájában állhasson majd Lisszabonban a tatami elé.


Az Európa-bajnokság tehát jövő héten szerdán rajtol majd, ahol a fehértől a fekete övfokozatig minden színben lesz magyar versenyző! Igyekszünk majd mindenről beszámolni Nektek, és Ákosnak és a többi magyar versenyzőnek is sok sikert és eredményes szereplést kívánunk!