Bellator Kickboxing 6 – Háború a főmeccsen

A Bellator Kickboxing gála várva várt főmeccse a Laszák Zoltán vs Karim Ghajji címvédési kísérlet volt, melyet Zoli tavaly nyert el a franciától! Nézzük, hogyan sikerült!

Bellator Kickboxing 6 Ghajji vs Laszák

Mit lehet mondani? Rögtön az elején belevágtak a felek a Bellator Kickboxing 6 gála főmeccsébe! Rövidke tapogatódzás után egy nagyon kemény tempót vettek fel, sok ütésváltással, sok összekapaszkodással, melyeket gyakrabban kezdeményezett bajnokunk, mint kihívója. Az első menetet szerintünk Zoli vitte.


A másodikban folytatódott a kemény tempó. Ghajji igyekezett terelgetni bajnokunkat, de nem tudott élni annyiszor a helyzetekkel, mint szerette volna. A legtöbb akciót Zoli kezdeményezte, Ghajjinak inkább a menet felén túl voltak keményebb megmozdulásai. Több mint valószínű, hogy ezt a menetet is Zoli vitte.


A harmadik elejét Ghajji agresszióval, Zoli kötelekhez szorításával vihette, a menet hátralévő része azonban kiegyensúlyozottabb volt. Aktivitása, találati aránya miatt mi ezt is Zolinak ítéltük inkább, mint Ghajjinak.


A negyedik egy jóval kiegyensúlyozottabb menetre sikerült. Zoli az első három menetben sokat ment testre, de Ghajjit ez nem lassította le annyira talán, mint amennyire azt remélni lehetett, Zoli viszont a rengeteg csapástól, amit elengedett, komolyan befáradt. A menet végét talán hajszállal Ghajji vitte, de a menet egészét tekintve nem lehetett egyértelműen neki adni.


Az utolsó menet jött, Ghajji pedig tudta, érezte, hogy csak kiütéssel nyerhet. Ennek érdekében mindent meg is tett a szemmel láthatóan sokkal fáradtabb bajnok ellen. Zolit azonban vitte a szive, akarata és a közönség bíztatása! Ghajji elkezdte támadni Zoli elrúgott bal lábát, amiből gondok is adódhattak volna. A sarokba szorítva is nagyon komoly akciót indított egyszer, amitől kissé megijedtünk, de Zoli tartotta magát végig! Ez volt tán a legkiélezettebb menet, amiből sajnos egy kicsit Ghajji jött ki jobban.


Jött a bírák döntése! Az eredmény pedig 49-46 Laszák, 50-45 Ghajji, 48-47 Ghajji. Sajnos Karim Ghajji immáron kétszeres Bellator Kickboxing bajnok.