Világsztárokkal edzett Vidákovics Patrik

Ahogy már hírül adtuk, május 4-én Dubajban indul csatába két harcosunk is egy exkluzív, VIP gálán, a francia sztár-promóter, Eric Favre rendezésében. Az egyikük Vidákovics Patrik, aki a felkészüléséhez nem akármilyen partnereket választott!


Hollandia egyik legpatinásabb edzőtermét, a Mike’s Gym-et választotta felkészülésének egyik állomásaként Vidákovics Patrik. Mike Passenier neve pedig szinte garancia a sikerre. Persze, Hollandiában sem adják ingyen a sikerhez vezető receptet, és ezt Patrik is a saját bőrén tapasztalta az első edzések során.


Hazaérkezése után első dolgunk volt, hogy felkeressük, és a kinti tapasztalatokról kérdezzük!


ellenfelem.hu: - Mik voltak az első benyomások a megérkezés után? Hogy fogadtak a többiek?


Vidákovics Patrik: - Mindenek előtt szeretném megköszönni az érsekcsanádi önkormányzatnak, hogy támogatásukkal lehetővé tették a két hetes felkészülésemet a Mike’s Gymben.


Hétfő reggel mentem el az első edzésre. Korábban érkeztem fél órával, de akkor már ketten páros gyakorlatoztak. Azt hittem lesz bemelegítés, de Mike mondta, hogy húzzam fel a felszerelést, és álljak be gyakorlatozni. Gondoltam csinálok egy-két bemelegítő kombinációt, de szólt Mike, hogy csináljam teljes erőből. Két órán keresztül, oda-vissza, 8-10-es technikából álló kombinációkat csináltunk, majd fél óra bunyó, és ez ment 2 hétig.


Az első pár nap rengeteg ütést bekaptam. Túl sokat álltam oda, hogy támadjanak, de ahogy telt az idő, sikerült felvennem a stílusukat, és úgy érzem méltó partnere lehettem nekik. Később már többen megjegyezték, hogy sokat fejlődött a stílusom. Aminek még örültem, hogy a második héten Csillag Tamás és tanítványa, Hatvani Ottó is részt vettek az edzéseken, így együtt erősítettük a kint edző magyarok táborát.


e.: - Kikkel sikerült együtt edzened a "nagyok" közül?


V.P.: - A második nap már a Gloryban ismét győzedelmeskedő Serhiy Adamchukkal páros gyakorlatozhattam. Második héten Murthel Groenharttal, Yousri Belgarouival, Massaro Glunderrel, és Fabio Kwasival sparringoltam. Együtt edzettem még Manuel Charral, aki Klitschko-val mérkőzött.



e: - Kaptál-e tanácsokat Mike-tól a jövőre nézve?


V.P.: - Aminek nagyon örültem, hogy Mike magához hívott, és a dubaji címmérkőzésemmel kapcsolatban annyit mondott, hogy képes vagyok megverni az ellenfelemet, csak sokat bokszoljak ellene, és legtöbbször fejezzem be combrúgással a kombinációt.


e.: - Az edzés és a mentalitás terén miben láttad a legnagyobb különbséget?


V.P.: - Ami különösen feltűnt, hogy fejben rendkívül erősek, a versenyzők közt a sparring teljes erőből ment. Mindenki próbálta lepadlóztatni a másikat, ugyanúgy, mintha meccsen lennének. Ha valaki nem bírta, azt felállították és bunyóztatták tovább. Mivel a világ több tájáról is a legmagasabb szinten lévő kickboxosok érkeztek, egymást tudják erősíteni. Ha valaki kettőt üt, a másik hármat ad vissza. Ha valaki ráerősít, a másik még rátesz, és így húzzák egymást előre. Folyamatos nyomást tesznek a partnereikre. Úgy gondolom, hogy ők mentálisan erősebbek a többi bunyósnál.


e.: - Mennyire érzed sikeresnek a kint eltöltött időszakot?


V.P.: - Ez a két hét alatt, nem is a technikai repertoáromat, hanem a fejben való hozzáállásomat változtatták meg. A tudat, hogy az edzőpartnereim bármikor robbanhatnak egy teljes erőből végig vitt 6-8-as kombinációval, lelkileg engem is megerősített. Az első hét vége fele már én is oda mertem állni egy nagyobb adok-kapokba. Úgy érzem valamennyire rögzült belém ez a fajta bunyós stílus, próbálom a jövőben továbbvinni és fejleszteni.


e.: -Hogy folytatódik felkészülésed a májusi mérkőzésig?


V.P.: - Még pár hétig folytatom tovább az erősítő edzéseket, illetve igyekszem eljárni több helyre is sparringolni.


e.: - Köszönjük, és sérülésmentes felkészülést kívánunk!



Patrik tehát május 4-én mérkőzik majd Yohan Lidon-nal K-1 szabályrendszerben, Dubajban, ahol egyébként Habash Antoine is ringbe lép!