WAC 2017 - Megkezdődtek az érmek gyűjtése

Magyarországot idén két hazai Kempo szervezet képviseli a Portugáliában minden évben megrendezésre kerülő Összharcművészeti Világbajnokságon a WAC-on: a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség (20 versenyző) és a Hun Kempo Kai (9 versenyző) válogatottja.


A verseny különlegessége, hogy a technikai (kata, fegyveres kata, önvédelem) versenyszámokon kívül a versenyzők megméretethetik magukat light kontakt, full kontakt, valamit földharcos versenyszámokban is (Megjegyzés: a verseny nagyon hasonlít a Zen Bu Kan Kempo versenyekhez).


Idén a szervezők beszámolója szerint, több mint 6000 nevezés érkezett és több mint 40 ország képviseli magát. Még Hawaiiról is érkezett csapat.



A -1. és a 0. napon történt:

A magyar delegáció első fele (Papp Valér, Kárászi Balázs, Kormos László és Dr. Havas-Sághy Gábor), már kedden április 4-én megérkezett a verseny helyszínére. Ennek igen jelentős oka volt. Portugália és Magyarország kezdeményezésére résztvevő országok vezetői a verseny sikerességén és a résztvevők nagy számára való tekintettel úgy döntött, hogy megalakítja a világ Kempo szervezeteit összefogó Világszövetséget. Az alakuló közgyűlés április 5-én szerdán volt ahol a délutáni órákban, az alapszabály egyhangú elfogadásával megalakult a United World Sport Kempo Federation (UWSKF)! A szervezet elnöke Papp Valér (ZBK Kempo) lett. Magyar részről a versenyeztetési bizottságban kapott helyet Kárászi Balázs (ZBK Kempo); a pénzügyi bizottságban Dr. Havas-Sághy Gábor (ZBK Kempo); a doppingellenes bizottságban Budai Zsolt (Hun Kempo Kai); az etikai bizottságban Lovász Gábor (Hun Kempo Kai).



Április 6-án csütörtökön a szervezők díjátadó gálát rendeztek, ahol a Zen Bu Kan Kempo alapítója, ’SOKE’ Dr. Prof. Harnos Imre Hanshi a harcművészetekért tett munkájáért platina fokuzatú életműdíjat kapott. Kyoshi Papp Valér a harcművészetekért és küzdősportokért tett odaadó munkájáért arany kitüntetésben részesült.



Az 1. napon történt

Péntek délelőtt elkezdődtek a küzdelmek. A verseny helyszínén 18 tatamis pást mellett egy ring és egy ketrec is helyet kapott, ahol a felnőttek számára Low Kick, K1 és MMA versenyeket fognak rendezni szombaton és vasárnap.


A pénteken a gyerekeké volt a főszerep. Ezen a napon minden technikai és küzdelmi versenyszám lement a 14 éven aluliak számára. A magyar csapat részéről a következő eredmények születtek:


ZBK Kempo részről:

  •  Tóth Daniella: Kata 1. hely, Önvédelem 2. hely, Fegyveres kata 5. hely, Roumble sparing 2.

  • hely, Light kontakt 1. hely

  •  Koza Márk: Önvédelem 2. hely, Gi földharc 1. hely, NoGi földharc 2. hely, Roumble sparing 3.

  • hely.

  • Tóth Kovács Gergő: Gi földharc 2. hely, NoGi földharc 3.hely,

  • Pék Boglárka: NoGi földharc 1. hely, Gi földharc 1. hely, Önvédelem 4. hely.

  • Koncz Emese: Gi földharc 1. hely, Önvédelem 4. hely, Semi kontakt 3. hely, Light kontakt 3.

  • hely.

  • Ender Martin: Gi földharc 1.hely, NoGi földharc 2. hely, Roumble sparing 3. hely.

  • Tüdős Levente: Roumble sparing 2. hely.


Hun Kempo Kai részről:

  • Tóth Levente: Kata 6. hely, Gi földharc 1. hely, NoGi földharc 1. hely.


/A Zen Bu Kan Kempo Magyarország beszámolója/