Bellator Kickboxing 6 - Elindult a show

Szerkesztőségünk már valamivel a kapunyitás előtt megérkezett a nagy amerikai MMA ill. Kickbox szervezet második magyarországi gálájára. Megnéztük a rámpát, melyen a harcosok a ringhez ill. a ketrechez vonultak és felmértük a terepet. Nézzük az estét!


Az est programja 13 kickbox mérkőzéssel kezdődött, melyet pontosan ugyanennyi MMA összecsapás követett. Elsőnek Koncz Attila és Elszaszer Dávid összecsapása nyitotta a sort. Ahogy az várható volt, a fiúk komoly tempóval kezdtek. Az első menet igen akció-dúsra, amolyan adok-kapok csatára sikeredett, de Elszaszernak tán több nagyobb találata volt.  A másodikat valamivel magabiztosabban vitte Elszaszer, mint az előzőt. Jött a harmadik, mindent eldöntő menet. Az akciók itt is maradtak, de nagy változás nem történt, Elszaszer vitte a menetet és a mérkőzést is.




[caption id="attachment_16784" align="aligncenter" width="503"] fotó: BG Production / Bakondi Gábor[/caption]

 A következő meccs előtt a nézőközönség egy perces néma csend erejéig megemlékezett az idén február végén elhunyt Antal János 9. danos karatemesterre is, a magyar shotokan karate megalapítójára. Aztán már pörgött is tovább az est programja!


 Enrico Piensi és Géczei Róbert neve ugyancsak garancia volt az akcióra. A kemény első menet után egy nem kevésbé durva második jött, kemény adok-kapokkal. A srácok komoly tempót diktáltak, kölcsönösen voltak nagy találataik és szinte csak az maradt kérdéses, hogy meddig bírják ezt a tempót. Géczeinek talán több nagy találata volt, de Piensi csak jött előre. A harmadik is hasonlóan alakult. Piensi menetelt, Géczeinek pedig több szép nagy kontrája is volt. Végül egyhangúan vitte is a meccset.


Bellator Kickboxing 6 Görbics vs Varga


Jött Görbics Gábor és Gabriel Varga összecsapása! A két rutinos harcos tempót diktálva, de higgadtan, veteránok módjára kezdett. Összességében egy elég kiegyensúlyozott menetet láthattunk, de itt még korai lett volna nyilatkozni. A második valamivel tüzesebben indult, Görbicsnek azonban több szép nagy találata, kontrája volt. Jelen sorok írója szerint nem volt kétséges, ezt a menetet vitte.


A harmadik elején egy ún. villám leküldés is becsúszott, amikor Varga belelépett Görbe jobbjába (?). Görbicsnél határozott fejlődést lehetett látni a tér kezelésével kapcsolatosan. Igyekezett középen maradni, ellenfelét a kötelekhez terelni, dominánsnak mutatkozni, de Varga nem adta lejjebb a tempót. Így ért véget az utolsó menet. Az eredmény pedig 29-28 Görbics, 30-28 Varga, 29-28 Görbics lett! Görbics Gábor tehát, megosztott pontozással, de egy elég nagy skalpot húzott be!




[caption id="attachment_16786" align="aligncenter" width="503"] fotó: BG Production / Bakondi Gábor[/caption]

 Jöttek a hölgyek! Irene Martens bevonulóját szinte azonnal követte Jorina Baars durva, terrordome berohanása, ami valljuk meg, igen hangulatosra sikeredett! Az agresszívan kezdő, menetelő Baars igen hamar megkezdte a préda üldözését, levadászását. A meccs feléig sem juthattunk, amikor Martens időt kérve ránézetett egy orvossal a vállára. Szerencsére semmi komoly nem történt, így folytathatták. Martens jóval defenzívebbre kapcsolt, érthető okokból. Baars nagy találatai, szinte áthatolhatatlan védelme hátrálásra kényszerítették.


https://instagram.com/p/BS4BqMPhw6w/


A másodikat nem kevésbé durvábban kezdte a holland amazon, aki mérnöki pontossággal igyekezett ízekre szedni lankadó, olykor elé csapkodva beálló ellenfelét. Egyértelmű volt tehát, hogy a másodikat is elvitte. A harmadikban kétszer is leküldte olasz ellenfelét, aki – lássuk be – egy igen nagy verést kapott. Nem volt kérdéses az eredmény 30-25, Jorina Baars, aki így még mindig veretlen.




[caption id="attachment_16787" align="aligncenter" width="503"] fotó: BG Production / Bakondi Gábor[/caption]

Ismét magyar versenyzőért szoríthattunk! Győrfi Csaba és Raymond Daniels, a hangulat pedig igen csak élénkebbé vált. Az első menet eléggé oda-visszára sikerült. A másodikban több szebb pillanata is volt Győrfinek, a harmadik elején azonban Daniels szinte azonnal leküldte, majd még egyszer egy pörgő testrúgással. Sajnos itt test ko-val véget is ért a meccs, hiszen két komoly leküldés után már nem volt felállás.


Laszák Zoltán címvédése előtt már csak az Alexandru Negrea és Joe Schilling meccs volt hátra. Schilling neve garancia az akcióra, de Negrea sem játszani jött. Egy kemény, de alapvetően kimért első menetet láthattunk, pár nagy találattal. Schilling szemmel láthatóan figyelt Negrea erejére, kezeit fent tartotta. Többször a kötelekhez szorította a románt és taktikusan vitte a menetet.


A másodikat valahol ott folytatták, ahol az előzőt abbahagyták, de a menet nem sikerült sokkal egyértelműbbre. Mindkét fél részéről voltak nagy pofonok és bár Schillingnek a testtel voltak szép sikerei, nem ragaszkodott hozzá annyira, nem ment rá, mint amennyire rámehetett volna. A harmadik menet is elég gondolkozósra, tétovára sikerült. Negrea általában jobban erőltette az akciót, Schilling pedig mintha valahogy elbizonytalanodott volna. Láttunk már tőle sokkal jobb meccseket is. A pontozólapokon mindenesetre behúzta egyhangúan 29-28-ra.


Bellator Kickboxing 6 - Schilling vs Negrea



A gála folytatódik, az izgalmak pedig fokozódnak! Kövessetek minket a további eredményekért, helyszíni képeket pedig az Instagram oldalunkon találtok!